Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Dec.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini: U Venecueli se glasalo za promene

Izbori u Venecueli na kojima je pobedila opozicija, bili su glas gradjana Venecuele za promene, ocenila je danas visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini.

"Glasovi birača bili su glas za promene i jasan poziv svim političkih akterima i institucijama u Venecueli da ulože konstruktivne napore i zajednički odgovore na izazove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << koji predstoje, za dobrobit države i svih gradjana", navela je u saopštenju šefica evropske diplomatije.

Opozicija u Venecueli pobedila je na parlamentarnim izborima osvojivši većinu, prvi put posle 16 godina od vladavine socijalističkog predsednika Uga Čavesa.

Izbori su održani u svetlu nezadovoljstva gradjana zbog ekonomske krize i nestašica namirnica.

Opoziciona koalicija Demokratsko jedinstvo osvojila je 99 od 167 mesta u parlamentu. Socijalistička partija predsednika Nikole Madura osvojila je 46 mesta.

Maduro je priznao izborni poraz.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Mogerini: U Venecueli se glasalo za promene

Izvor: Blic, 07.Dec.2015

Parlamentarni izbori u Venecueli na kojima je pobedila opozicija, bili su glas građana Venecuele za promene, ocenila je danas visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini..."Glasovi birača bili su glas za promene i jasan poziv svim političkih akterima i institucijama u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.