Mediji: Tači odlučio kada će raspisati vanredne izbore

Izvor: B92, 22.Jul.2019, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Tači odlučio kada će raspisati vanredne izbore

Priština -- Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu, nakon ostavke kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, biće održani 8. septembra, prenosi portal Kossev.

Kako prenosi Radio-televizija Kosova, pozivajući se na izvore iz Predsedništva Kosova, kosovski predsednik Hašim Tači odlučio je da vanredne izbore raspiše za 8. septembar, u skladu sa ustavnim rokovima.

"Prema pravnim tumačenjima, vanredni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbori moraju se održati najranije 30 dana, a najkasnije 45 dana. Ali to se odnosi na datum nakon konstituisanja Skupštine Kosova. Ovoga puta se ne radi o novom konstituisanju Skupštine, pa nije jasno da li se ti rokovi primenjuju i na ove okolnosti", navodi se.

Dosadašnji premijer Kosova Ramuš Haradinaj podneo je u petak ostavku zbog toga što je dobio poziv da ide u Hag gde će biti saslušan kao osumnjičeni.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vanredni izbori na Kosovu i Metohiji 8. septembra?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2019

Vanredni izbori na Kosovu biće održani 8. septembra, prenosi RTK pozivajući se na neimenovane izvore...Kako se navodi, predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači odlučio je da u skladu sa procedurom, zakaže vanredne izbore za 8. septembar...Premijer privremenih kosovskih institucija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.