Marković pozdravio prisustvo misije OEBS u CG pred izbore

Izvor: VOA, 22.Mar.2018, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković pozdravio prisustvo misije OEBS u CG pred izbore

Crnogorski premijer Duško Marković primio je šeficu misije Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju OEBS/ODIHR za posmatranje predsjedničkih izbora Kajetanu de Zuluetu Outram, pozdravivši prisustvo te misije u Crnoj Gori. Crna Gora će na predstojećim predsjedničkim izborima sprovesti kvalitetan demokratski proces, kazao je danas predsjednik Vlade, podsjetivši na sve dosadašnje pozitivne ocjene izbornih procesa u Crnoj Gori od strane Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju i drugih relevantnih međunarodnih organizacija. “De Zulueta je obavijestila Markovića o detaljima i ciljevima Misije koja broji 16 dugoročnih i 100 kratkoročnih posmatrača i zahvalila je u ime zemalja učesnica OEBS na pozivu za posmatranje izbora, istakavši objektivnu i profesionalnu prirodu posmatračke misije uz saglasnost o značaju i kvalitetu kontinuirane saradnje koju OEBS/ODIHR na ovom planu ostvaruje u Crnoj Gori”, naveli su iz Vlade. Marković je podsjetio na kontinuitet odličnih odnosa koje Crna Gora ima sa OEBS/ODIHR, kako u oblasti unapređenja izbornog zakonodavstva, tako i u drugim značajnim pitanjima za demokratske procese u Crnoj Gori tokom dugogodišnjeg partnerstva i naglasio važnost misije i njenog djelovanja tokom predsjedničkih izbora. Kandidat većeg dijela opozicije za predsjednika države, Mladen Bojanić, na izborima 15. aprila nastupiće pod sloganom "Da, zajedno možemo". Njegov izborni štab predstavio je i novi vizuelni identitet, koji će pratiti cijelu kampanju. Bojanića je kao kandidata na predsjedničkim izborima podržao najveći broj opozicionih subjekata. A jedina žena – kandidat za predsjednika Crne Gore SDP-ova Draginja Vuksanović, predala je danas Državnoj izbornoj komisiji potpise podrške za svoju kandidaturu. Prikupila je oko devet hiljada potpisa podrške i saopštila da je "danas važan dan za budućnost Crne Gore”.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marković: Sprovesti kvalitetan demokratski proces

Izvor: Blic, 23.Mar.2018, 01:01

Crnogorski premijer Duško Marković saopštio je danas da veruje da će Crna Gora, tokom predstojećih predsedničkih izbora, sprovesti kvalitetan demokratski proces i pozdravio prisustvo misije OEBS/ODIHR.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.