Mađarska TV odbila da emituje spot Jobika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2010, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska TV odbila da emituje spot Jobika

BUDIMPEŠTA -

Mađarska državna televizija odbila je da prikaže predizborni spot ultradesničarske stranke Jobik u kome su Romi prikazani kao kriminalci.

Lokalni izbori biće održani u Mađarskoj 3. oktobra.

U spotu Jobika, parlamentarne stranke koja je često na meti kritika zbog ekstremnih nacionalističkih i rasističkih stavova, govori se o "potrebi da se društvo otarasi parazita poput korumpiranih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << političara, multinacionalnih kompanija, banaka i romskih kriminalaca".

Mađarska televizija je danas saopštila da je odbila da prikaže ovaj spot zato što nije u skladu sa pravilima emitovanja i što je netačan i uvredljiv, naveo je AP.

Predsednik Jobika Gabor Vona rekao je da je spot zabranio i državni radio i kazao da takva odluka državnih medija predstavlja meru bez presedana protiv slobode izražavanja.

Jobik je na parlamentarnim izborima u aprilu osvojio 16,7 odsto glasova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mađarska: Odbijen antiromski spot

Izvor: B92, 24.Sep.2010

Budimpešta -- Mađarska državna televizija odbila je da prikaže predizborni spot ultradesničarske stranke Jobik u kome su Romi prikazani kao kriminalci... Lokalni izbori biće održani u Mađarskoj 3. oktobra...U spotu Jobika, parlamentarne stranke koja je često na meti kritika zbog ekstremnih nacionalističkih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.