Ljajić predlaže stranački pakt o nenapadanju

Izvor: Studio B, 19.Jul.2011, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić predlaže stranački pakt o nenapadanju

Rasim Ljajić, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije smatra da je važno da se stranke na vlasti definišu kao partneri, a ne konkurenti, kako bi bilo što manje ''nesporazuma'' u vladajućoj koaliciji.

''Ukoliko vladajuća koalicija ne napravi plan o izlasku na izbore u tri kolone i ne postigne dogovor o nenapadanju, imaćemo manje šanse da pobedimo opoziciju'', rekao je Ljajić za ''Blic''.

Prema Ljajićevom mišljenu, važno je da se stranke na vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << definišu kao partneri, a ne konkurenti.

U suprotnom, upozorio je Ljajić, kako se budu približavali izbori, biće sve više "nesporazuma" među vladajućom većinom.

Plan o tri kolone koji je nedavno svojim koalicionim partnerima predložio Ljajić podrazumeva da se stranke na vlasti grupišu oko tri partije - DS, SPS i URS.

Odgovarajući na pitanje u kojoj koloni vidi svoju stranku, Ljajić kaže da je rano za bilo kakvu definitivnu odluku i da je više puta ponavljao da će najpre razgovarati sa Demokratskom strankom i strateškim partnerom, a onda i sa URS i SPS.

Ljajić bi, kako je rekao, najviše voleo da SDPS sama izađe na izbore, ali s obzirom na to da je mlada stranka, teško da će se odlučiti na to, jer su šanse da pređu cenzus male.

Zbog toga, rekao je Ljajić za "Blic", u SDPS razmišljaju o predizbornoj koaliciji, a najpre imaju moralnu obavezu da razgovaraju sa DS, jer sa tom partijom najduže u koaliciji.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.