Lider HDZ Čović nije glasao jer živi u Mostaru

Izvor: B92, 02.Okt.2016, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lider HDZ Čović nije glasao jer živi u Mostaru

Mostar -- Lider HDZ-a i hrvatski član Predsednistva BiH Dragan Čović, nije glasao na lokalnim izborima u BiH, a razlog je što živi u Mostaru.

Mostar je jedini grad u kome izbori ni ovog puta nisu održani.

Ustavni sud BiH poništio je odredbe izbornog zakona za Mostar, a Parlament BiH nije usvojio nove. Zbog toga građani Mostara nisu birali, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niti mogu biti birani već punih osam godina.

U Domu Hrvatske demokratske zajednice BiH izborni rezultati se čekaju sa velikim optimizmom.

Prisutna je većina funkcionera HDZ-a, ali ne i Čović, javili su mediji u BiH.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čović: Podneću inicijativu da se 2018. godine održe i lokalni i opšti izbori

Izvor: Blic, 03.Okt.2016, 16:22

Dragan Čović, lider HDZ i hrvatski član predsedništva BiH istakao je danas da je na lokalnim izborima u BiH HDZ osvojio 18 načelničkih ili gradonačelničkih pozicija, što je, kako je rekao, za HDZ veliki iskorak...Čović je istakao da juče nije bio u BiH te da je njegova zamenica Borjana Krišto...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.