Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jun.2018, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvava izborna kampanja u Turskoj, ima mrtvih

ANKARA - Turska policija uhapsila je 19 osoba nakon krvavih sukoba tokom izborne kampanje u većinskom kurdskom gradu u blizini granice sa Sirijom.

Kako javlja agencija Anadolija, među uhapšenima je i kandidat glavne prokurdske Demokratske narodne stranke (HDP).

Četiri osobe su ubijene u četvrtak u nasilju u gradu Suruč na jugu zemlje, tokom posjete jednog poslanika vladajuće Stranke pravde i razvoja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << (AKP), u sklopu kampanje za prevremene parlamentarne i predsjedničke izbore 24. juna.

O okolnostima samog incidenta kruže različite interpretacije.

Prokurdski mediji napad pripisuju tjelohraniteljima poslanika Stranke pravde i razvoja, navodeći kako su oni navodno zapucali na jednoj pijaci u gradu zbog toga što zvaničnik nije bio dočekan prijateljski.

Provladini mediji su naveli da su protivnici napali poslanika AKP-a Ibrahima Halila Jildiza i njegove pristalice.

U međuvremenu je turski predsjednik Redžep Taip Erdogan optužio HDP kao i Radničku stranku Kurdistana (PKK), koju Turska i njeni saveznici nazivaju terorističkom.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Krvava izborna kampanja u Turskoj, ima mrtvih (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jun.2018

Turska policija uhapsila je 19 osoba nakon krvavih sukoba tokom izborne kampanje u većinskom kurdskom gradu u blizini granice sa Sirijom...Kako javlja agencija Anadolija, među uhapšenima je i kandidat glavne prokurdske Demokratske narodne stranke (HDP)...Četiri osobe su ubijene u četvrtak u nasilju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.