Kozareva primorali da ode sa KiM, potera za Petkovićem!

Izvor: Večernje novosti, 27.Sep.2019, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kozareva primorali da ode sa KiM, potera za Petkovićem!

Oko 20 policajaca, u pet vozila, sprovelo je Kozareva do administrativnog prelaza Končulj, sa obrazloženjem da "predstavnici državnih organa Srbije nisu poželjni na kosovskim izborima" PRIŠTINSKI policajci zaustavili su zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušana Kozareva na putu od Raniluga ka Novom Brdu i primorali ga da napusti našu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << južnu pokrajinu. Kosovska policija pokušava da uhvati i pomoćnika direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića. Oko 20 policajaca, u pet vozila, sprovelo je Kozareva do administrativnog prelaza Končulj, sa obrazloženjem da "predstavnici državnih organa Srbije nisu poželjni na kosovskim izborima". Kako je saopštila Kancelarija za KiM, Kozarev je, naime, danas trebalo da prisustvuje jednom od predizbornih skupova Srpske liste i prenese poruku jedinstva srpskog naroda na KiM sa državom Srbijom. Petković se sa istim ciljem uputio u Plemetinu. Ovaj nasilnički akt Prištine u suprotnosti je sa svim dogovorima o slobodi kretanja, i predstavlja brutalnu demonstraciju sile sa očiglednim ciljem da se Srbi na KiM zastraše i odvrate od podrške Srpskoj listi, navode u Kancelariji. - Kosovska policija se na ovaj način direktno stavila u službu politike, a sve u interesu političkih subjekata koji se uz albansku podršku bore sa Srpskom listom za deset zagarantovanih srpskih poslaničkih mesta u parlamentu privremenih institucija samouprave u Prištini. Upozoravamo vinovnike ovakvih nasilnih akata i provokacija da će krivično odgovarati kada postanu dostupni našim pravosudnim organima. Srbija neće biti odstranjena sa KiM besmislenim nasilničkim akcijama, i srpski narod će, uprkos ovom nasilju, referendumski 6. oktobra glasati za čvrste veze sa svojom državom Srbijom - stoji u saopštenju Kancelarije za KiM O bespravnom postupanju prema zvaničnicima državne institucije Srbije biće informisane sve međunarodne instance. OSUDA SRPSKE LISTE Maltretiranje i zamenika direktora Kancelarije za KiM, Dušana Kozareva i zloupotrebu policije u svrhu političkog inženjeringa na izborima zakazanim za 6. oktobar najoštrije je osudila Srpska lista koja ističe da ova brutalna demonstracija sile uz podmetanje požara u srpskoj kući u Klini predstavljaju još jedan vid pritiska Prištine na Srpsku listu i čitav srpski narod na Kosovu i Metohiji, od čega treba da profitiraju pojedini srpski političari lojalni Prištini. - Ove antisrpske akcije najdirektnije ugrožavaju mir, bezbednost i opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, ali istovremeno pokazuje i sraman odnos institucija koje bi trebale da se staraju o bezbednosti građana-ističu izSrpske liste i dodaju da režim u Prištini nikako ne želi da shvati, da ni pod policijskom prisilom Srbe na Kosovu i Metohiji neće moći da natera da glasaju za stranke koje su službi albanskih interesa i nacionalnog projekta. D.Z.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kozarev: Očigledno su se spremili za potencijalne sukobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2019, 09:44

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev, koga su juče na putu od Raniluga ka Novom brdu zaustavili prištinski policajci i primorali ga da napusti južnu pokrajinu, ocenio je da su takvi događaji "tipični za Prištinu"...Kozarev, koji je pošao na predizborni skup Srpske liste, objasnio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.