Koha: Mogerini šalje tim za nadgledanje izbora

Izvor: B92, 03.Sep.2019, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha: Mogerini šalje tim za nadgledanje izbora

Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) potpisala je sporazum s kancelarijom EU i MSP o posmatračkoj msiji na prevremenim parlamentarnim izborima, 6. oktobra.

Prištinska Koha piše da će šefica evropske dilomatije, Federika Mogerini, poslati tim koji će nadgledati tok tih izbora.

Zamenik šefa Kancelarije EU u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Prištini, Rikardo Seri, je precizirao da će to biti peti put da EU prati izborni proces na Kosovu i dodao da je Misija EU već ranije davala CIK-u neke preporuke, ali da one nisu sprovedene na prethodnim izborima.

Prema njegovim rečima, sporazum podrazumeva dolazak tima koji će posmatrati izbore, a šefa tima će, kako je rekao, imenovati odlazeća šefica diplomatije EU Frederika Mogerini, preneo je portal Kosovo onlajn.

Predsednica CIK Valdete Daka rekla je da je posmatranje izbora jedan od najvažnijih segmenata izbornog procesa i poručila da potpisivanje tog sporazuma predstavlja spremnost CIK-a da unapredi izborni proces.

Daka je kazala i da će izbore pratiti posmatrači političkih stranaka, kao i predstavnici civilnog društva.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.