Izvor: Nezavisne Novine, 04.Okt.2016, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kandidati tvrde da su pokradeni unutar vlastite stranke

DOBOJ - Vršilac dužnosti predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Miroslav Gavrić zatražio je danas da izbori na pojedinim biračkim mjestima u Doboju budu ponovljeni jer su neki kandidati oštećeni izbornim inženjeringom tokom prebrojavanja glasova, a za to okrivljuju pojedince unutar SNSD-a i Gradsku izbornu komisiju (GIK).

Gavrić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je izborna volja građana "prekrojena nakon zatvaranja biračkih mjesta" i istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da ovo tvrdi na osnovu originalnih izvještaja dostavljenih Izbornom štabu Gradskog odbora SNSD-a i onih koje je objavila Centralna izborna komisija (CIK) BiH, a koji nisu podudarni.

Tijana Vasiljević Stokić, koja tvrdi da je oštećena, ističe da je sa 2.100 glasova prebrojanih do 4.00 časa ujutro bila na četvrtom mjestu unutar liste SNSD-a, ali da je prebrojavanjem glasova sa preostalih 50 biračkih mjesta do 9 časova dobila još samo 80 glasova.

Jedan od nezadovoljnih odborničkih kandidata SNSD-a - Stojan Aleksić kaže da je "unutar ove stranke došlo do inženjeringa" i da su liste, umjesto u Izborni štab, "išle na peglanje" na druga mjesta u korist određenih unutarstranačkih favorita.

Todor Čolić, koji takođe tvrdi da je oštećen, kaže da prema podacima CIK-a BiH na pojedinim biračkim mjestima nije imao nijedan glas iako ima potvrdu rodbine da je glasala za njega.

I kandidat Lazo Tripunović kaže da je glasao na biračkom mjestu Mala Bukovica – b, ali da, prema zvaničnim podacima, na ovom mjestu nije evidentiran glas za njega.

Nosilac liste SNSD-a Zoran Blagojević najavio je da su GIK-u upućeni prigovor i zahtjev za posebno prebrojavanje glasova na pojedinim biračkim mjestima, nakon čega očekuje drugačiji raspored kandidata ove stranke za ulazak u Skupštinu grada.

Niko od učesnika konferencije za novinare nije imenovao lica koja su vršila unutarstranački inženjering.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.