Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Maj.2015, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron: Izborna pobeda daje mandat za pregovore sa EU

Ponovno pregovaranje o britanskim odnosima sa EU biće teško, ali prošlonedeljna odlučna izborna pobeda konzervativaca daje mandat da se to učini, istakao je u današnjem obraćanju novinarima britanski premijer Dejvid Kameron.

On je tokom izborne kampanje obećao da će o statusu Britanije u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << EU pregovarati pre nego što (do kraja 2017.) bude održan referendum o ostanku ili izlasku te zemlje iz Unije.

Pitanje EU je u prošlosti dovodilo do razdora među britanskim konzervativcima, a ono je bilo uzrok pada i dva Kameronova prethodnika - Margaret Tačer i Džona Mejdžora.

Nakon izborne pobede, Kameron je već obavio telefonske razgovore sa nekim od evropskih lidera, koji su se odnosilo na ponovno razmatranje položaja Britanije u EU.

Bivši predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo istakao je danas kako je Kameron sada o boljoj poziciji za preoblikovanje britanskih odnosa sa EU, iznoseći mišljenje da će mu Unija dati nešto od onoga što on traži.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Cameron: Ponovno pokretanja pregovora o odnosima s EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Maj.2015

Britanski premijer David Cameron izjavio je u ponedjeljak da će ponovno pokretanje pregovora o britanskim odnosima s Evropskom unijom biti teško ali da mu je uvjerljiva izborna pobjeda prošloga tjedna dala za to mandat...Cameron, koji je osvojio veliku većinu glasova, obećao je da će ponovno pokrenuti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.