Kad me Terzić zove ne vidi se broj

Izvor: Blic, 06.Mar.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad me Terzić zove ne vidi se broj

Fudbalskom savezu Srbije, na čelu sa odsutnim predsednikom Zvezdanom Terzićem, preti - metla. Ako je u fudbalskom vrhu još zdrave pameti, a ima izvesnih naznaka za to, na redu je vanredna Skupština, a zatim izbori i provetravanje od vrha do dna.

Odbor za hitna pitanja FSS, koji čine potpredsednici i predsednik, ovog puta bez Terzića i Džajića ali uz prisustvo predsednika Zajednice superligaša Dragana Bulića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odlučio je juče da se idućeg petka, 13. marta sastane Izvršni odbor FSS i odluči o eventualnom zakazivanju vanredne Skupštine u roku od 30 dana. Ukoliko do toga dođe, fudbalska vlada bi odlučila kako će se rukovoditi Savezom u preostalih mesec dana. Ako Skupština ne bi bila sazvana, jedan od potpredsednika bi vršio predsedničku dužnost do januara kada ističe Terzićev mandat, a Skupština i izbori bili bi zakazani po redovnom postupku.

Na pitanje da li zna gde se Terzić sada nalazi, njegov zamenik Tomislav Karadžić se ogradio:

- Prema poslednjoj informaciji, u Londonu. Kad me zove, poziv se registruje kao privatan, ali nemam nameru da vodim istragu o tome, niti sam njegov advokat!

Karadžić je najavio da njegov privremeni mandat, započet 24. februara, ističe 13. marta:

- Posle sednice Izvršnog odbora želim da se rasteretim. Imam previše obaveza i povukao bih se još danas da su prilike drugačije.

Termin za sednicu Izvršnog odbora utvrđen je ranije, a izmena je u tome što će umesto u Kosovskoj Mitrovici biti održana u Beogradu.

- Veče uoči sednice, sastaće se ponovo Odbor za hitna pitanja da je pripremi, a pre toga će u svim regionima biti obavljene konsultacije i zauzeti stavovi - dodao je Karadžić.

U Terzićev skori povratak više niko u FSS ozbiljno ne veruje, pa je izvesno da mu se fotelja izmiče. Ali, za svežu krv u „kući fudbala" na Terazijama potrebno je veliko spremanje, a ono se može obaviti samo izborom novih ljudi na svim nivoima.

Drugi mogući scenario, odnosno imenovanje vršioca dužnosti do januara 2009, ne izgleda kao logično rešenje iako je utisak da su mu potpredsednici Đorđević i Teofilović bliži. Jer, sa vd stanjem srpski fudbal ne sme da ide na Olimpijadu u Pekingu, niti da započne kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Argument da je za vanrednu Skupštinu potrebna procedura koja traje najmanje tri meseca, ne zvuči dovoljno uverljivo. Jer, vanredna situacija zahteva radikalne rezove, a srpskom fudbalu je dosta prelaznih rešenja i privremenog „zatvaranja rupa".

Delegacija FSS u Kosovskoj Mitrovici

Delegacija FSS, na čelu sa generalnim sekretarom Lakovićem i potpredsednicima Đorđevićem i Teofilovićem, posetiće 10. marta Kosovsku Mitrovicu i izraziti podršku Srbima u ovom delu Kosmeta. Predviđeno je da Savez i novčano pomogne stanovnike ovog područja.

Ako dođe, Zvezdan predsedava

Da li bi Terzić, da se pojavi u Srbiji, i dalje bio predsednik Saveza - glasilo je novinarsko pitanje.

- Bio bi, jer bi to značilo da nema problema sa organima koji su raspisali potragu za njim - rekao je Karadžić.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.