Junak Italije: Pamtiću ovo do kraja karijere

Izvor: B92, 27.Jun.2021, 11:12

Junak Italije: Pamtiću ovo do kraja karijere

Reprezentacija Italije je kroz produžetke uspela da izbori plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Junaci trijumfa nad Austrijom bili su rezervisti Federiko Kijeza i Mateo Pesina koji su postigli golove u 95. i 105. minutu.

Obojica su blistali od sreće posle meča na "Vembliju" u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Londonu.

"Ovo je neverovatno. Ne mogu da opišem rečima. Ceo osećaj igranja na ovom turniru za svoj nacionalni tim je neverovatan. "Austrija je imala svoje šanse, ali smo mi naše iskoristili. Zaslužili smo prolaz. Mi smo grupa od 26 igrača i svi mogu da pomognu u svakom trenutku. To je napravilo razliku u ovom meču", rekao je Kijeza.

Pesina je bio u još većoj euforiji.

"Još uvek nisam svestan svog gola protiv Velsa, pa možete da zamislite kako mi je sada. Pamtiću ovo do kraja svoje karijere. U ovom timu svako može da postigne gol i to je naša snaga, sjajna smo grupa", rekao je Pesina.

Selektor Roberto Mančini bio je nešto staloženiji.

"Znali smo da će biti teško jer je Austrija tipična ekipa koja ti ne dozvoljava da igraš dobro. Izmene koje smo napravili su napravile razliku za nas, ali svi su dali svoj maksimum. Srećan sam zbog momaka jer su u tome uspeli, čak i kada su bili izmoreni", poručio je Mančini.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.