Jovanović (DSS): Referendum o Kosovu bi značio postavljanje protivustavnog pitanja

Izvor: Beta, 14.Jun.2019, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović (DSS): Referendum o Kosovu bi značio postavljanje protivustavnog pitanja

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da ne veruje u mogućnost referenduma o nekom rešenju za Kosovu jer bi to značilo da se postavlja protivustavno pitanje.Jovanović je, povodom navoda medija da bi referendum o statusu Kosova mogao da bude u proleće iduće, 2020. godine, zajedno s poslaničkim izborima, rekao za dnevni list "Danas" da "takav referendum nije moguć jer je nemoguće postaviti protivustavno pitanje"."Ako i bude referenduma, on će se verovatnije ticati isključivo promena (Ustava) koje se odnose na pravosuđe, odnosno Visoki savet sudstva", rekao je lider DSS-a, koji je i docent na Pravnom fakultetu u Beogradu.Mediji pišu da bi sporazum Beograda i Prištine mogao da bude dogovoren do kraja ove godine, što bi onda građani na referendumu potvrdili ili odbacili.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

DSS: Referendum bi značio postavljanje protivustavnog pitanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2019

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da ne veruje u mogućnost referenduma o Kosovu i Metohiji, jer bi to značilo da se postavlja protivustavno pitanje...Jovanović je, povodom navoda medija da bi referendum o statusu KiM mogao da bude održan u proleće 2020. godine zajedno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.