Jadranka Šešelj za izbore i na Kosovu

Izvor: RTS, 19.Apr.2012, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jadranka Šešelj za izbore i na Kosovu

Na Kosovu i Metohiji moraju da se održe lokalni izbori, jer to znači opstanak srpskih insitucija, bez kojih nema ni opstanka za Srbe u Pokrajini, kaže Jadranka Šešelj. Radikali optužili naprednjake za napade na aktiviste.

Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Jadranka Šešelj ocenila je da na Kosovu i Metohiji moraju da se održe lokalni izbori, jer to znači opstanak srpskih insitucija, bez kojih nema ni opstanka za Srbe u Pokrajini.

"Štitiću >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << interes naroda i Srbije i nikada se neću odreći Kosova i Metohije", rekla je Jadranka Šešelj, a prenosi SRS u saopštenju.

Ona je ocenila i da je SRS poslednji stub odbrane nacionalnih i ekonomskih interesa Srbije.

Jadranka Šešelj je naglasila da će SRS "prekinuti politiku ponižavanja Srbije i politiku ispunjavanja naloga Brisela i Vašingtona koju građanima nude Tomislav Nikolić i Boris Tadić".

Radikali optužili naprednjake za napade na aktiviste

Kandidat Srpske radikalne stranke za gradonačelnika Beograda Nemanja Šarović optužio je danas članove i funkcionere Srpke Napredne Stranke za učestale napade na aktiviste radikala.

"Sinoć su kandidat SNS-a za odbornika na Čukarici, Aleksandar Okić, i član SNS-a Ozren Grahovac fizički napali naše članove o čemu je obaveštena policija", rako je Šarović.

On je na konferenciji za novinare prisutnima ponudio snimke na kojima su, prema njegovim rečima, snimljeni funkcioneri SNS-a kako uništavaju plakate na bilbordima radikala.

"Mi ne želimo da se fizički razračunavamo sa Vučićevim i Nikolićevim batinašima, na snimcima se sve vidi i to je sada posao policije", kazao je Šarović.

On je podsetio da je juče tužilaštvo naložilo policiji da podnese krivičnu prijavu protiv funkcionera SNS-a Dejana Vuisića za nasilničko ponašanje.

Vuisić, koji je, prema Šarovićevim rečima, na jednoj od izbornih listi SNS-a za odbornika, 12. aprila napao je aktiviste SRS-a koji su lepili plakate i, kako on tvrdi, metalnim šipkama im naneli fizičke povrede.

Šarović je dodao da su Vuisić i njegova grupa već napadali aktiviste SRS-a i drugih stranaka na lokalnim izborima u Arandjelovcu 2010. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Predsednički izbori

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.