Izborna komisija odbacila sve prigovore

Izvor: B92, 20.Jul.2020, 10:54

Izborna komisija odbacila sve prigovore

Državna izborna komisija u Severnoj Makedoniji odbacila je svih 2.142 prigovora koje su podnele stranke u toj zemlji na parlamentarne izbore održane 15. jula.

Za 1.478 prigovora od ukupno 1.982 koje je podnela novoformirana makedonska stranka Levica, članovi Komisije su utvrdili da nemaju potpis ovlaščenog predstavnika i da nemaju pečat nosilaca liste, dok su za ostalih 504 naglasili da nisu potkrepljeni dokazima, te da je tekst u obrazloženju isti u svim tim prigovorima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi portal Plusinfo.

Za prigovore stranke Alijansa za Albance takođe je utvrđeno da nisu potkrepljeni dokazima.

Isti slučaj je i sa prigovorima stranaka Demokrate, SDU, Integra, MORO Radnička partija, koji nisu uspeli da osvoje nijedno poslaničko mesto.

Državna izborna komisija odbacila je i prigovore koje je podneo VMRO-DPMNE.

Deo stranačkih prigovora odnosili su se na uvid u biračke materijale, kao i u nevažeće listiće.

Stranke imaju pravo da se žale na odluke Državne izborne komisije Upravnom sudu.

Na prevremenim parlamentarnim izborima u Severnoj Makedoniji pobedila je vladajuća stranka, Socijaldemokratski savez Makedonije Zorana Zaeva, koja je osvojila 46 mandata.

Opozicioni VMRO-DPMNE je osvojio 44 mandata, Demokratska unija za integraciju Alija Ahmetija 15, Alijansa za Albance 12, Levica dva i Demokratska partija Albanaca jedno mesto u makedonskom Sobranju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PODNETO PREKO 2.000 PRIGOVORA DRŽAVNOJ IZBORNOJ KOMISIJI U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Svi su odbačeni, a ovo su razlozi

Izvor: Kurir, 20.Jul.2020

Državna izborna komisija u Severnoj Makedoniji odbacila je svih 2.142 prigovora koje su podnele stranke u toj zemlji na parlamentarne izbore održane 15. jula, prenosi portal Plusinfo.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.