Grupa građana 1 od 5 miliona predala listu

Izvor: RTS, 03.Jun.2020, 21:26

Grupa građana "1 od 5 miliona" predala listu

Predstavnici Grupe građana "1 od 5 miliona" predala je večeras izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) za parlamentarne izbore koji će se održati 21. juna.
Predstavnica "1 od 5 miliona" i prva na listi Valentina Reković kaže da je na listi za poslanike u Narodnoj skupštini 100 ljudi, od čega su 80 odsto mladi.

Navodi da je članovima tog pokreta bilo teško da pikuplje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potpise širom Srbije, jer su, kako tvrdi, bili izloženi "pritiscima vlasti i opozicije u bojkotu".
Kaže da su potpise prikupljali u 15 gradova Srbije i dodaje da su u pojedinim mestima predstavnici lokalne vlasti "nadgledali" ko ulazi u prostorije "1 od 5 miliona", a tvrdi i da je jedna devojka iz Zaječara dobila otkaz jer im je dala podršku.
Slične pritiske doživeli su, navela je Rekovićeva, i od dela opozicije u bojkotu, dodajući da su pojedini funkcioneri Narodne stranke danonoćno bili u automobilima ispred centrale u Novom Sadu.
Tvrdi i da su funkcioneri Demokratske stranke obilazili mesta u Aranđelovcu gde je pokret "1 od 5 miliona" prikupljao potpise.
Reković kaže da su imali probleme da pronađu notare, dok su im pojedini izlazili u susret.
"Iako su mnogi mislili da nećemo uspeti ni da sastavimo listu, ni da predamo potpise, mi smo to uspeli, tako da je ovo naša prva pobeda u izbornom ciklusu", zaključila je Rekovićeva.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RIK: "1 od 5 miliona" za 48 sati da otkloni nedostatke

Izvor: RTS, 04.Jun.2020, 00:03

Grupa građana "1 od 5 miliona" moraće u narednih 48 sati da ispravi nedostatke i dostavi Republičkoj izbornoj komisiji nedostajuće pravno valjane izjave podrške građana toj listi. . Grupa građana "1 od 5 miliona" predala...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.