Grupa građana 1 od 5 miliona predala listu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2020, 20:42

Grupa građana "1 od 5 miliona" predala listu

Grupa građana "1 od 5 miliona" predala je večeras izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) za parlamentarne izbore koji će se održati 21. juna.

Predstavnica "1 od 5 miliona" i prva na listi Valentina Reković kaže da je na listi za poslanike u Narodnoj skupštini 100 ljudi, od čega su 80 odsto mladi.

On navodi da je članovima tog pokreta bilo teško da prikupe potpise širom Srbije, jer su, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako tvrdi, bili izloženi pritiscima vlasti i opozicije u bojkotu.

Kaže da su potpise prikupljali u 15 gradova Srbije i dodaje da su u pojedinim mestima predstavnici lokalne vlasti "nadgledali" ko ulazi u prostorije "1 od 5 miliona", a tvrdi i da je jedna devojka iz Zaječara dobila otkaz jer im je dala podršku.

Slične pritiske doživeli su, navela je Reković, i od dela opozicije u bojkotu, dodajući da su pojedini funkcioneri Narodne stranke danonoćno bili u automobilima ispred centrale u Novom Sadu.

Tvrdi i da su funkcioneri Demokratske stranke obilazili mesta u Aranđelovcu gde je pokret "1 od 5 miliona" prikupljao potpise.

Reković kaže da su imali probleme da pronađu notare, dok su im pojedini izlazili u susret.

"Iako su mnogi mislili da nećemo uspeti ni da sastavimo listu, ni da predamo potpise, mi smo to uspeli, tako da je ovo naša prva pobeda u izbornom ciklusu", zaključila je Reković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grupa građana "1 od 5 miliona" predala listu

Izvor: Blic, 03.Jun.2020

Grupa građana "1 od 5 miliona" predala je večeras izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) za parlamentarne izbore koji će se održati 21. juna.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.