Glasački listići će se štampati u više jezičkih varijanata

Izvor: RTS, 20.Mar.2017, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glasački listići će se štampati u više jezičkih varijanata

Republička izborna komisija donela je odluku o obliku i izgledu glasačkih listića na izborima za predsednika Srbije 2. aprila. Listići će biti štampani u nekoliko jezičkih varijanata.
Glasački listići, koji će biti rezedo boje, štampaće se sa jednom, dve, tri, četiri ili pet jezičkih varijanata, u zavisnosti od toga koji su jezici i pisma u službenoj upotrebi u pojedinim opštinama i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gradovima u Srbiji.

Odlučeno je da će glasački listići sa jednom ili dve jezičke varijante biti štampani na hartiji formata A-4, a oni sa tri, četiri ili pet jezičkih varijanata na hartiji formata A-3.
Glasačke listiće će štampati JP "Službeni glasnik".
Redosled kandidata na listiću će biti:
1. Saša Janković, koga je za predsednika Srbije predložila Grupa građana "Za Srbiju bez straha"
2. Vuk Jeremić – kandidat Grupe građana "Moramo bolje"
3. Miroslav Parović – kandidat Narodnog slobodarskog pokreta
4. Saša Radulović – kandidat Grupe građana "Dosta je bilo"
5. Luka Maksimović – kandidat Grupe građana "Ljubiša Preletačević Beli, Beli – samo jako"
6. Aleksandar Vučić – kandidat vladajuće koalicije – SNS, SPS – Ivica Dačić, Socijaldemokratska partija Srbije – Rasim Ljajić, Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma, PUPS – Milan Krkobabić, Pokret socijalista – Aleksandar Vulin, Srpski pokret obnove – Vuk Drašković, Pokret Snaga Srbije – BK – Bogoljub Karić, Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor
7. Boško Obradović – kandidat Srpskog pokreta Dveri
8. Vojislav Šešelj – kandidat Srpske radikalne stranke
9. Aleksandar Popović – kandidat Demokratske stranke Srbije
10. Milan Stamatović – kandidat Grupe građana "Za zdravu Srbiju – Milan Stamatović"
11. Nenad Čanak – kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine.
RIK je odlučila da za zamenika člana komisije, kao predstavnika grupe građana "Ljubiša Preletačević Beli, Beli – samo jako", imenuje diplomiranog pravnika Relju Joksimovića iz Mladenovca.
Izbori za predsednika Srbije biće održani 2. aprila.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RIK: Glasački listići štampaće se u više jezičkih varijanti

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2017

Glasački listići će biti rezedo boje..Republička izborna komisija danas je donela odluku o obliku i izgledu glasačkih listića na izborima za predsednika Srbije 2. aprila, koji će biti štampani u nekoliko jezičkih varijanti...Glasački listići, koji će biti rezedo boje, štampaće se sa jednom,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.