GRUPA ZA PROMENE U TSS: ŽIVOJINOVIĆ DA SE VRATI U KAFANU

Izvor: Kurir, 19.Jan.2011, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"GRUPA ZA PROMENE U TSS": ŽIVOJINOVIĆ DA SE VRATI U KAFANU

BEOGRAD - Potpredsednik Teniskog saveza Srbije (TSS) Milan Jerinkić, predsednik Teniskog kluba Partizan Dušan Grujić i prvi čovek Teniskog saveza Beograda (TSB) Goran Bubanj ocenili su neregularnim sazivanje izborne Skupštine Saveza za 25. januar.

Predstavnici grupe za promene u TSS precizirali su da bi izborna Skupština bila nezakonita ukoliko se prethodno ne održi sednica Upravnog odbora Saveza, na kojoj bi se raspravljalo o promeni Statuta, kao i o izveštaju o >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << radu sadašnjeg rukovodstva u prethodnom periodu.

- Nema uslova za sazivanje Skupštine ukoliko prethodno ne bude održana sednica Upravnog odbora - poručio je Jerinkić na konferenciji za novinare u Teniskom centru "Novak".

On je naglasio da je sednica Upravnog odbora TSS održana "elektronskim putem" što, prema njegovom mišljenju, nisu regularni uslovi u kojima bi se raspravljalo o bitnim aktima poput Statuta Saveza.

- Pitanje Statuta ne može biti raspravljano elektronskim putem - kategoričan je Jerinkić, uz ocenu da Skupština neće biti regularna ni zbog činjenice da nadzorni organ TSS još nije usvojio izveštaj o radu.

Predsednik TK Partizan Grujić optužio je sadašnje rukovodstvo TSS za "sramno trošenje sredstava u prethodnom periodu".

- Izveštaj o potrošenim sredstvima je sraman. U njemu je navedeno da je za Dejvis kup i Fed kup potrošeno 104 miliona dinara, a samo za isplatu vozača tokom finala Dejvis kupa potrošeno je 20.000 evra - tvrdi Grujić. On je podržao plan Srđana Đokovića, pošto je, kako je rekao, to u interesu srpskog tenisa, ali je istakao da i dalje ne razgovara sa ocem najbolje rangiranog srpskog tenisera.

Predsednik Teniskog saveza Beograda Goran Bubanj kaže da TSS ne treba samo da prati rezultate reprezentativaca, već i da pomogne klubovima da se izvuku iz blata. On je ocenio da Živojinović ne radi dobro svoj posao.

- Oni koji su ga pre sedam godina izvukli iz kafane, trebalo bi da ga odvedu negde da radi ono što najbolje zna - poručio je Goran Bubanj.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.