Izvor: B92, 13.Nov.2009, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska poziva građane na izbore

Pariz -- Francuska poziva pripadnike svih zajednica na Kosovu da u nedelju glasaju na lokalnim izborima i tako pokažu da su odgovorni.

"Francuska želi da prati konsolidaciju kosovske demokratije" i imaće 11 posmatrača na terenu, izjavio je novinarima portparol francuskog ministarstva spoljnih poslova Bernar Valero. Pariz "poziva stanovnike Kosova iz svih zajednica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da u velikom broju izađu na birališta i time pokažu odgovornost kako bi izbori prošli u miru", dodao je on.

Oko milion i po birača pozvano je da glasa za predsednike i članove skupština u 36 kosovskih opština.

Za izbore se prijavilo 74 partije, nezavisna kandidata, udruženja građana i koalicija. Od toga, 34 subjekta su iz albanske zajednice, 22 iz srpske, sedam iz bošnjačke, po dva iz aškalijske i crnogorske i po jedan iz egipćanske, goranske i romske zajednice.

Na izborima ne učestvuju stranke koje su u Skupštini Srbije. Vlada Srbije više puta je saopštila da nema uslova da kosovski Srbi učestvuju na izborima 15. novembra.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.