Izvor: Nezavisne Novine, 13.Maj.2017, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska imena stvorena za male dame

Francuskinje su inspiracija za modu, make-up trendove, uređivanje doma i za životni stil uopšte. Od njih očekujemo prefinjenost, eleganciju i onu pravu dozu svakodnevnog šika. Zato i ne čudi da mnogi posežu za njihovim izborima i kada je riječ o odabiru imena za buduće male dame.

1. Francuskinje svojim princezama daju ime Aveline, jer se ono otprilike prevodi kao dah života.

2. Još jedno ime koje počinje prvim slovom abecede je Adelise, što znači >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << otmjena.

2. Fleur je francuski izraz za cvijeće. Ima li ljepšeg simbola za žensko dijete od toga?

3. Iako potiče od grčkog korijena riječi za med, Melina je ime izuzetno popularno u Francuskoj.

4. Elize je skraćenica od Elizabete, odnosno drugim riječima ime dostojno kraljice.

5. Mariel je cool odabir za sve one kojima se sviđa ime Marija, ali ga žele modernizovati.

6. Clementine je ženska verzija imena Clemente, a supermodel koji dobro zna šta je šik, Klaudija Šifer je izabrala baš to ime za svoju kćerku.

7. Džulijet je ime prelijepe glumice Džulijet Binoš, a ono svoje značenje ima još u latinskom jeziku i znači mladolika.

8. Kloi je među top tri najpopularnija imena u Francuskoj. Iako tradicionalno, vrlo je popularna i među mladim mamama te bebicama koje će tek postati uglađene mlade dame.

9. Emmanuel. Novijoj popularnosti ovog ime-na doprinijela je ikona stila i urednica fran-cuskog izdanja magazina "Vogue" Emmanu-el Alt. Mnogi to ime opisuju kao čistu poeti-čno i klasično.

10. Kamil u Francuskoj može biti ime za djevojčice i dječake. Nosili su ga francuski ki-par Kamil Klaudel, kao i feministička književnica Kamil Paglia.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.