Izvor: Radio 021, 22.Jun.2020, 21:36

Fajon: Doveden u pitanje legitimitet novog parlamenta

Predsednica Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Tanja Fajon ocenila je, dan nakon završetka izbora, da se nivo demokratije u Srbiji značajno pogoršao, a kao argumente navela to što, kako kaže, uslovi nisu bili dovoljni da glavni deo opozicije učestvuje na izborima.

"Više nemamo parlamentarnu opoziciju, što dovodi u pitanje legitimitet celog rada novog parlamenta", smatra Fajon, koja sada ima na umu, kako kaže, traženje novih metoda kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bi i taj deo opozicije bio uključen u sledeći krug međustranačkog dijaloga, uz posredovanje EP.

Ona navodi i da je zbog pandemije postojala samo ograničena posmatračka misija OEBS-a, a da Evropski parlament nije mogao da pošalje nijednu, pa se pozvala na "lokalne posmatrače" za tvrdnju da je na pet odsto biračkih mesta bilo nepravilnosti.

Izjava Tanje Fajon data je u zajedničkom saopštenju grupe socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu, među kojima su portparol Odbora za spoljnu politiku i razvoj Tonino Picula i potpredsednica SD za spoljne poslove Kati Pir, u kome se pozivaju članice EU da ne otvaraju nova poglavlja u pregovorima o pristupanju Srbije pre nego što se u zemlji uspostavi "dovoljna demokratija".

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

EU: Nivo demokratije u Srbiji značajno pogoršan, dovoden u pitanje legitimitet rada novog parlamenta

Izvor: Vostok.rs, 23.Jun.2020, 08:42

Predsednik Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Tanja Fajon ocenila je, dan nakon završetka izbora, da se nivo demokratije u Srbiji značajno pogoršao, a kao argumente navela to što, kako kaže, uslovi nisu bili dovoljni da glavni deo opozicije učestvuje na izborima. ”Više...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.