Dosta je bilo: LDP pokušava da preda Vračar Vučiću u ruke

Izvor: N1 televizija, 18.Maj.2016, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosta je bilo: LDP pokušava da preda Vračar Vučiću u ruke

Pokret Dosta je bilo saopštio je da dogovori sa odbornicima liste "Vračar slobodno" koju je na lokalnim izborima predvodila Demokratska stranka idu odlično i u pravcu formiranja vlasti u toj beogradskoj opštini.

U saopštenju tog pokreta navodi se da su odbornici Dosta je bilo sa Vračara juče na sastanku sa odbornicima liste "Vračar slobodno" dogovorili i usvojili Strategiju upravljanja Vračarom uz primenu principa pune transparentnosti. "Za sada dogovori idu odlično >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i u pravcu formiranja vlasti", piše u saopštenju.

Taj pokret je naveo da je izjava odbornika iz Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića da Dosta je bilo ucenjuje nekoga u trenutku kada se dobro odvijaju pregovori koje predvodi Branimir Kuzmanović u ime liste "Vračar slobodno", očigledno inspirisana politikom Čedomira Jovanovića koji se otvoreno nudi Aleksandru Vučiću na svim nivoima.

"Vračar je neprežaljeni izborni gubitak za Aleksandra Vučića jer nije uspeo da ga osvoji ni kupovinom glasova, ni ucenjivanjem birača ni nezakonitom menjanjem biračkog spiska uoči izbora. Vučićevi poslušnici koji su mu obećali Vračar sada pokušavaju da preko LDP-a prekroje izbornu volju birača i otud smo sinoć mogli da čujemo izjavu odbornika LDP-a Mihajla Grupkovića o navodnim ucenama ali i zanimljivu konstataciju da 'LDP ne obavezuju pregovori koje samostalno vodi DS'", piše u saopštneju.

LDP je na listi Vračar slobodno osvojio jedno mesto, od 17 odborničkih mesta koje je osvojila lista predvođena DS. Na toj listi su i SDS, SDU, Nova i LS. Pokret Dosta je bilo samostalno je osvojio 7 mandata.

"Za stabilnu većinu potrebna su 23, odnosno 24 odbornika i Čedomir Jovanović upravo pokušava da onemogući ovu većinu i da Vračar preda Vučiću u ruke ili da izazove ponavljanje izbora", naveo je pokret i dodao da pokret ne ucenjuje nikoga.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.