Do 14 sati glasala petina Nišlija sa biračkog spiska

Izvor: JužneVesti.com, 04.Maj.2016, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do 14 sati glasala petina Nišlija sa biračkog spiska

U Nišu, gde se nalazi trećina od 15 biračkih mesta na kojima se u Srbiji ponavlja glasanje zbog utvrđenih nepravilnosti, do 14 sati glasalo je skoro 18 % građana upisanih u birački spisak.

Sudeći prema podatku da je za prvih 7 sati od otvaranja birališta na izborima 24. aprila svoje građansko pravo ispunilo 27 % birača, Nišlije su za "popravne" izbore manje zainteresovane.

Kako kaže koordinator za Nišavski okrug Republičke izborne komisije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Marina Janković, nema prijavljenih neregularnosti.

Sve je u granicama normale i nadamo se da će tako da ostane do zatvaranja biračkih mesta u 20 sati - kaže Jankovićeva.

Prema podacima posmatračke misije "Građani na straži", do 13 sati na svih 15 biračkim mesta na kojima se u Srbiji ponavlja glasanje, svoje građansko pravo ispunilo je 17,88 odsto građana upisanih u spisak.

Ovaj podatak, saopštavaju "Građani na straži" pokazuje izlaznost koja je za 7 % niža od izlaznosti u isto vreme na izborima 24. aprila.

Podsetimo, u celoj Srbiji ponovo glasa 19.631 građanin, a skoro polovina njih, 9.750 birača, su Nišlije.

Osim na 5 mesta u Nišu i 2 u Vranju, za narodne poslanike glasa se i na 2 biračka mesta u Beogradu, 2 u Jagodini i na po jednom u Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima, Kladovu i Užicu.

U Vranju se na jednom biračkom mestu glasa za lokalni nivo izbora.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Manje od 20 odsto Nišlija glasalo do 14 sati

Izvor: NiskeVesti.rs, 04.Maj.2016

Do 14 sati na ponovljeno glasanje za narodne poslanike u republičkom parlamentu izašlo je oko 18 odsto birača, rekli su u Gradskoj izbornoj komisiji. Za sada glasanje protiče regularno i bez ikakvih nepravilnosti, dodaju.. . “Za sada nemamo prijavljene neregularnosti tokom glasanja ni sa jednog...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.