DPS: Gubitnici ne mogu da dovedu u pitanje trijumf DPS

Izvor: RTS, 18.Okt.2016, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DPS: Gubitnici ne mogu da dovedu u pitanje trijumf DPS

Demokratska partija socijalista Crne Gore je pobednik parlamentarnih izbora, sa osvojenih 36 mandata i to je nesporna činjenica, koju ne mogu osporiti očajnički pokušaji izbornih gubitnika da dovedu u pitanje njen trijmuf, saopšteno je iz te partije.
DPS navodi da regularnost i demokratičnost proteklih izbora, koje je nadgledalo 2.092 crnogorskih i preko 500 stranih posmatrača, po čemu su ovo bili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najkontrolisaniji izbori u Crnoj Gori od održavanja referenduma 2006. godine, potvrđeni su sa svih relevantnih međunarodnih adresa - posmatračke misije OEBS-a i ODIHR-a, Evropska unija, Sjedinjene Američke Države i NATO, a ni rusko Ministarstvo spoljnih poslova ni državna Duma ne dovode u pitanje regularnost i rezultate neđeljnih izbora.
"Opozicione partije koje su potpisale Sporazum o održavanju fer i slobodnih izbora i koje učestvuju u vladi izbornog poverenja, obavezale su se da će priznati rezultate izbora od 16. oktobra. U izbornoj noći, ni jedna od opozicionih stranaka nije osporila rezultate, a svi njihovi predstavnici u biračkim odborima su potpisali zapisnike sa biračkih mesta, čime su stavili pečat na čitav izborni proces", poručuju iz DPS.
Osim toga, Demokratski front je sebe proglasio "pobednikom" izbora, a demokrate sebe najvećim iznenađenjem i najbolje rangiranom opozicionom partijom.
Manje od 24 sata kasnije, kad je sa jedne od mentorskih adresa stigao nalog o promeni strategije, sve opozicione partije su pokušale da medijima poture tezu da osporavaju rezultate koje su već priznali, konstatuje se u saopštenju.
Ukazuju i da, kako kažu, sve bude još više komično - 12 sati kasnije su izašli sa ponudom o podršci manjinskoj vladi.
"U zajedničkom gubitničkom bunilu, opozicione partije su 'zaboravile' da, osporavajući rezultate na državnom nivou, ospore i rezultate lokalnih izbora u Budvi, za koje su sebe već proglasile pobednicima! Jer je, izgleda, regularan samo onaj rezultat koji njima odgovara", ističu iz DPS.
Kako je navedeno, u postizbornim providnim pokušajima da ospore ishod nedeljnog glasanja zapravo je potvrđeno i ono što je DPS tvrdio sve vreme, a to je da se Ranko Krivokapić svrstao među protivnike svih evropskih vrednosti za koje se samo retorički zalagao tokom kampanje i predao crnogorske glasove, dodeljene njegovoj partiji, u ruke "četničkog vojvode Andrije Mandića".
"Da ih sve zajedno relaksiramo - DPS će ubrzo formirati vladu sa svojim partnerima, a opozicija neka se pripremi da ostane na istim gubitničkim pozicijama kao i tokom svih predhodnih godina. Uostalom, neće im biti teško, navikli su na poraze", poručuju iz DPS.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DPS: Čitav svet priznao izbore u Crnoj Gori

Izvor: Blic, 18.Okt.2016

Demokratska partija socijalista (DPS) je pobednik parlamentarnih izbora u Crnoj Gori sa osvojenih 36 mandata i to je nesporna činjenica koju ne mogu osporiti očajnički pokušaji izbornih gubitnika da dovedu u pitanje trijumf te stranke, saopšteno je iz DPS-a...Iz te stranke su naveli da su sa svih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.