Crna Gora: Milion evra za izbornu kampanju

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 13.Okt.2016, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Milion evra za izbornu kampanju

Političke partije i koalicije potrošile su najmanje milion evra na reklamiranje tokom izborne kampanje, potvrđeno je televiziji Crbe Gore iz nevladine organizacije Centar za demokratsku tranziciju

Centar je pratio reklamiranje stranaka u medijima od 15. avgusta do 30. septembra.

U tom periodu političke partije su na komercijalnim televizijama i u štampani medijima imale više od 3.000 reklama. Prema zvaničnim cenovnicima tih medija, to je suma od najmanje milion evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << rekla je za RTCG predsednica Centra Milica Kovačević.

U tu sumu nisu uračunati eventualni popusti koje su partije ostvarile kod oglašivača, dodala je Kovačević.

Ona je istakla da, naravno, nije uračunato reklamiranje na javnom servisu, koje je prema zakonu besplatno.

Do 30. septembra već je bilo više od 800 reklama na javnom servisu. Sve izborne liste koriste tu mogućnost reklamiranja, rekla je Kovačević.

Izvor: FoNet
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.