Izvor: RTS, 26.Sep.2021, 10:33

Borkovićeva nova šansa na drugoj trci u Monci

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković u drugoj trci na stazi u Monci pokušaće da izbori plasman među deset najboljih vozača Evropskog TCR šampionata. Druga trka na legendarnoj stazi u Monci startuje u 13.30 uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a.
Najbolji srpski automobilista Dušan Borković je prvu trku pretposlednjeg trkačkog vikenda TCR Evropa šampionata na stazi u Monci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << završio na sedmoj poziciji i osvojio nova 23 boda, 5 bodova sa kvalifikacija i 18 sa trke.

Borković je odlično startovao i izborio treću poziciju koju je uspešno održavao sve do sredine trke kada su počeli da se javljaju tehnički problemi sa menjačem.
Tokom sedmog kruga, dok se sa četvoricom vozača nadmetao za petu poziciju, u jednom trenutku je jedan od konkurenata izleteo sa staze. a Borković je pao na osmu poziciju. U nastavku Borković je uspeo da popravi plasman za jedno mesto i trku je završio na sedmom mestu. 
Uz nove osvojene bodove Dušan Borković je trenutno 11 u generalnom plasmanu gde je prvoplasirani Mikel Azkona dok je Franko Girolami na drugoj poziciji, a trećeplasirani je Nils Langeveld.
Do novih bodova i plasmana među deset najboljih vozača Borković će pokušati da dođe u drugoj trci koja počinje u 13.30, a tok tog nadmetanja možete pratiti u direktnom prenosu na Drugom programu RTS-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.