BiH: Privedeni zbog sumnje u izbornu prevaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2016, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Privedeni zbog sumnje u izbornu prevaru

Policija BiH je pod sumnjom u izbornu prevaru na području opštine Istočna Ilidža privela dvojicu muškaraca, Sinišu Dodika i Radenka Mirkovića, javili su danas lokalni mediji.

Oni su privedeni po nalogu Tužilaštva BiH koje istražuje nezakonitosti tokom izbornog procesa na području ove opštine, preneo je sajt Kliks.ba.

Policajci SIPA priveli su osumnjičene Dodika i Mirkovića, rođene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 1979. i 1968. godine, državljane BiH, u okviru istrage Tužilaštva BiH i SIPA-e.

Oni su osumnjičeni da su na proteklim opštinskim izborima u BiH počinili kazneno delo izborne prevare iz člana 154. Krivičnog zakona BiH.

U tom članu se kaže: Ko krivotvori rezultate izbora ili glasanja za institucije Bosne i Hercegovine dodavanjem, oduzimanjem ili brisanjem glasova ili potpisa, netačnim brojanjem glasova, neistinitim upisivanjem rezultata u izborne isprave ili na drugi način, ili objavi kao konačan rezultat izbora ili glasanja koji ne odgovara obavljenom glasanju, kazniće se kaznom zatvora od šest meseci do pet godina.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

BiH, dvojica privedena zbog izborne prevare

Izvor: RTS, 08.Okt.2016

Policija BiH je zbog sumnje na izbornu prevaru na području opštine Istočna Ilidža privela dvojicu muškaraca, Sinišu Dodika i Radenka Mirkovića, javili su lokalni mediji. . Oni su privedeni po nalogu Tužilaštva BiH...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.