BRUKA! Izborna komisija KAZNILA Dodika: Razlog je SRAMOTAN

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2018, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRUKA! Izborna komisija KAZNILA Dodika: Razlog je SRAMOTAN

Centralna izborna komisija (CIK) BiH na današnjoj sednici je donela odluku da kazni Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i lidera te stranke, Milorada Dodika, koji je bio kandidt za člana Predsedništva BiH, sa ukupno 12.000 KM.

CIK BiH je saopštila da je utvrđeno da je SNSD odgovoran što je Dodik, kako se tvrdi, 4. oktobra koristio rečnik koji bi nekoga mogao da navede ili podstakne na nasilje ili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << širenje mržnje.

Time je, navodi CIK BiH, prekršio pravila ponašanja u izbornoj kampanji, pa je stranci izrečna novčana kazna u iznosu od 7.000, a Dodiku 5.000 KM.

Odluka CIK je nepravosnažna i protiv nje je moguće podneti žalbu Apelacionom odeljenju Suda BiH u roku od dva dana od dana prijema odluke.

Pratite nas i na našem instagramu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

CIK BiH kaznio Dodika i SNSD

Izvor: Vesti-online.com, 15.Okt.2018

Centralna izborna komisija (CIK) BiH na današnjoj sednici je donela odluku da kazni Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i lidera te stranke, Milorada Dodika, koji je bio kandidt za člana Predsedništva BiH, sa ukupno 12.000 KM...CIK BiH je saopštila da je utvrđeno da je SNSD odgovoran što je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.