Andrija Mandić u trci za predsjednika Crne Gore

Izvor: VOA, 02.Feb.2023, 16:20

Andrija Mandić u trci za predsjednika Crne Gore

Nova srpska demokratija (NSD), članica Demokratskog fronta, saopštila je u četvrtak da će lider te partije i koalicije, Andrija Mandić, biti kandidat na predsjedničkim izborima 19. marta. Odluku o Mandićevoj kandidaturi na danas održanoj sjednici donio je Glavni odbor NSD, a iz te partije je saopšteno da je Mandić tom prilikom istakao da “vjeruje u pobjedu i da očekuje podršku svih građana Crne Gore”. "Ovo je bitka za pomirenje, ovo je bitka svih koji ne žele da Crna Gora bude zarobljenik mafije, kao i onih stranih adresa koje ne misle dobro našoj državi. Mi moramo da vratimo centar odlučivanja o budućnosti ove zemlje u Crnu Goru”, rekao je Mandić nakon objave kandidature. On je rekao da će “zato razgovarati sa svakim čovjekom, u svakoj opštini, da mu poručimo da smo spremni da vodimo našu zemlju naprijed" i dodao da je “pružena ruka svima, za jedinstvenu i pomirenu Crnu Goru”. "Pozivamo sve građane koji žele da ova država krene naprijed i izađe iz mržnje i podjela da budu zajedno sa nama na putu pobjede", zaključio je Mandić. Prema navodima NSD, odluku o kandidaturi Mandića podržalo je i predsjedništvo Demokratske narodne partije (DNP), na čijem čelu se nalazi Milan Knežević. Prethodno su kandidature na izborima za šefa države najavili lider pokreta Evropa sad, Milojko Spajić, kao i lideri Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšić. Opoziciona Demokratska partija socijalista aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića još nije saopštila ko će biti njen kandidat na izborima za šefa države.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Andrija Mandić će biti kandidat za predsednika Crne Gore

Izvor: RTS, 02.Feb.2023

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić biće kandidat na predsedničkim izborima u Crnoj Gori. . Na glavnom odboru Nove srpske demokratije (NSD) danas je doneta odluka da Andrija Mandić bude kandidat za predsednika na predstojećim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.