Dačić sa predstavnicima Ministarstva pravde SAD

Izvor: S media, 30.Jan.2010, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa predstavnicima Ministarstva pravde SAD

Zamenik predsednika Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Vašingtonu sa predstavnicima Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država o pitanjima bezbednosti i policijske saradnje, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala.

Trećeg dana radne posete SAD, Dačić se sastao sa pomoćnikom državnog tužioca i ministrom pravde Leni Brauerom i njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zamenikom Brusom Švarcom, koji se bavi pitanjima borbe protiv organizovanog kriminala, saopštio je MUP Srbije.

Dačić je u izjavi, koju prenosi MUP, ukazao da je američko Ministarstvo pravde praktično najvažniji partner MUP-u Srbije, jer su u okviru tog resora FBI i neke druge bezbednosne agencije.



"Ocenili smo da je naša saradnja do sada bila izuzetno dobra i saglasili se da postoje mnoge oblasti u kojima tek treba da unapredimo saradnju", naveo je Dačić.


Jedna od takvih aktivnosti, prema rečima srpskog ministra unutrašnjih poslova, jeste i "zajednička izrada procene pretnje od organizovanog kriminala na području našeg regiona i procena pretnje kada je terorizam u pitanju".

Za naredne dane, Dačić je najavio i nastavak razgovora sa Ministarstvom pravde SAD, sa direktorom FBI i sa drugim bezbednosnim agencijama u okviru Ministarstva pravde, kao i slične razgovore u

+ Ministarstvu za nacionalnu bezbednost.

Dačić je preneo da su njegovi sagovornici "najvišom mogućom ocenom" ocenili saradnju sa MUP-om i Ministarstvom pravde Srbije i podsetio na niz značajnih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i u borbi protiv trgovine narkoticima.

"Takodje, visoko je ocenjena i naša aktivnost u primeni zakona o oduzimanju imovine stečene organizovanim kriminalom i dogovoren je nastavak saradnje sa Maršal servisom, koji se bavi ne samo zaštitom svedoka, nego i oduzimanjem imovine stečene organizovanim kriminalom u SAD", rekao je Dačić.

Ministar je kazao da je u razgovoru "preneta i ocena državnog sekretara Hilari Klinton", da je Srbija "učinila dosta u protekloj godini na presecanju svih kanala i puteva za ilegalnu trgovinu ljudima".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvaničnici SAD zadovoljni saradnjom sa MUP Srbije

Izvor: Beta, 30.Jan.2010

VAŠINGTON, 30. januara 2010. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji boravi u poseti SAD, izjavio je da su američki zvaničnici zadovoljni dosadašnjom saradnjom MUP Srbije sa američkim partnerima kada je reč o borbi protiv kriminala, korupcije...

Nastavak na Beta...

Dačić: Zvaničnici SAD zadovoljni saradnjom sa MUP Srbije

Izvor: Blic, 30.Jan.2010

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji boravi u poseti SAD, izjavio je da su američki zvaničnici zadovoljni dosadašnjom saradnjom MUP Srbije sa američkim partnerima kada je reč o borbi protiv kriminala, korupcije i terorizma...Dačić je u razgovaru sa zamenikom...

Nastavak na Blic...

Zvaničnici SAD zadovoljni saradnjom sa MUP Srbije

Izvor: NaDlanu.com, 30.Jan.2010

VAŠINGTON, 30. januara 2010. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji boravi u poseti SAD, izjavio je da su američki zvaničnici zadovoljni dosadašnjom saradnjom MUP Srbije sa američkim partnerima kada je reč o borbi protiv kriminala, korupcije i terorizma....

Nastavak na NaDlanu.com...

Dačić sa predstavnicima Ministarstva pravde SAD

Izvor: NaDlanu.com, 31.Jan.2010, 15:09

BEOGRAD/VASINGTON, 31. januara 2010. (Beta) - Zamenik predsednika Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je u nedelju u Vašingtonu sa predstavnicima Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država o pitanjima bezbednosti i policijske saradnje, posebno u oblasti borbe...

Nastavak na NaDlanu.com...

Dačić: Ministarstvom pravde SAD najvažniji partner

Izvor: Blic, 31.Jan.2010

Zamenik predsednika Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Vašingtonu sa predstavnicima Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država o pitanjima bezbednosti i policijske saradnje, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala...Trećeg dana radne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.