Vreme za prelazak granice sa ličnom kartom

Izvor: S media, 14.Jun.2010, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme za prelazak granice sa ličnom kartom

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da je vreme da Srbija i Hrvatska razgovaraju o mogućnostima da njihovi državljani prelaze granicu samo uz ličnu kartu, kao što je to slučaj sa gradjanima EU koji odnedavno u Srbiju ulaze uz posedovanje tog ličnog dokumenta.

Ministar Dačić je posle sastanka sa delegacijom Hrvatskog sabora, istakao da je cilj Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ubrzavanje reformi koje će zemlju približiti evropskim integracijama, saopštilo je Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako je navedeno, on zahvalio gostima na podršci koju je Hrvatska pružila Srbiji u procesu vizne liberalizacije.

Dačić je naglasio da policije dve države dobro saradjuju i da je njihova saradnja primer policijama zemalja zapadnog Balkana.

On je istakao da je na poslednjem sastanku sa hrvatskim ministrom unutrašnjih poslova razmatrao ideju o otvaranju regionalnog centra za borbu protiv organizovanog kriminala.

"To je korak napred u zajedničkoj borbi protiv svih vidova kriminala, kao i bržu, efikasniju i operativniju razmenu informacija od obostranog značaja" istakao je Dačić.

Obe strane podržale nastojanje Bosne i Hercegovine i Albanije u procesu vizne liberalizacije i naglasile da Srbija i Hrvatska mogu da daju doprinos BiH u tom procesu, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.