Vladi Srbije jedva tanka dvojka

Izvor: Blic, 27.Jul.2013, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladi Srbije jedva tanka dvojka

Povodom godinu dana rada Vlade, „Blic“ je o tome šta misle o radu kabineta premijera Ivice Dačića pitao domaćine i radnike, ugledne u svojim sredinama i stručne u poslovima kojima se bave.

Narod kao poslodavac i nije zadovoljan učinkom ministara iz kabineta Ivice Dačića - u kratkoj „Blicovoj“ anketi jedva da su izvukli tanku dvojku.

Iako se vlast hvali uspesima na raznim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poljima, čini se da oni zbog kojih i postoje i koji u krajnjoj liniji i plaćaju njihov rad ne dele njihovo mišljenje. Vladi zameraju loš standard, nebrigu o radnicima, nestručnost, izneverena obećanja, selektivnu pravdu, lagarije, osiromašenje...

Jugoslav Ristić, oružar i predsednik Gradskog veća SS Kragujevca

Dajem tanku dvojku za mnogo priče, a mali učinak. Za onaj deo građana koji teži EU najveći je učinak dobijanje zelenog svetla za početak pregovora. Nije dobro da je borba protiv korupcije potpuno selektivna i ima čak i obrise partijskog obračuna. Nisu rešene 24 privatizacije, a mi očekujemo da razreše bar 240. Od Vlade u kojoj dominira desnica to je moglo i da se očekuje jer oni zastupaju interese krupnog kapitala. Vidi se tendencija da se ugrozi položaj radnika. (B.K.)

Bratislav Arsić, profesor likovne kulture u OŠ „Učitelj Tasa“ u Nišu

Vladu Srbije bih u prethodnih godinu dana ocenio slabom dvojkom. Vlada nije postigla značajne rezultate ni u jednoj oblasti, osim u borbi protiv korupcije. Zaslužuje jedva prelaznu ocenu samo zato što nas nije zakopala mnogo dublje nego njihovi prethodnici. Čiste jedinice, i zbog rezultata rada ali i zbog svog ponašanja i afera, zaslužuju ministri Mrkonjić i Ilić i ministarstva kulture i prosvete. Standard građana je loš, nema investicija i posla, pa i resornim ministarstvima onda ne sleduje ništa drugo osim jedinice. (B.J.)

Svetozar Murgaški sa Čeneja, Udruženi poljoprivrednici Srbije

Kada bih davao ocenu svim ministrima poljoprivrede, bila bi to nula. Očigledno je da država ne može da zaradi, pa zarađuje preko nas, drže socijalni mir na seljačkim leđima. Prodavati našu dedovinu i hvaliti se kako su je prodali Arapima, to je van svake pameti, umesto da su našim ljudima prodali tu zemlju. Jedan od najvećih problema, kaže on, jeste to što su subvencije koje se dodeljuju male i ne isplaćuju se na vreme. Za seljaka nisu ništa uradili, samo lagarije. Ministar Knežević, ekonomista, nema veze sa poljoprivredom.

87(86 redovnih i jedna posebna) sednica i nijednu telefonsku održala je Vlada Srbije za godinu dana 220 zakonskih predloga uputila je Vlada Srbiji na usvajanje 2.792 tačke ukupno je bilo na dnevnom redu Vlade 178 zakona (još 42 su u proceduri), dve strategije, jednu rezoluciju i 18 odluka usvojila je Skupština Srbije na predlog Vlade Izvor: Milivoje Mihajlović, šef Kancelarije za saradnju sa medijima

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.