Vlada traži azil za azilante

Izvor: Njuz.net, 29.Nov.2013, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada traži azil za azilante

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeVlada Srbije ubrzano radi na stvaranju uslova da azilanti dobiju azil/FOTO: Tanjug

BEOGRAD/VRAČEVIĆI, 29. novembar 2013, (Njuz) – Nakon protesta meštana Vračevića i zahteva da se izbeglice iz Afrike isele iz njihovog sela, Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela odluku da zatraži azil za azilante, saznaje Njuz.
Premijer Srbije Ivica Dačić naveo je da će vlada učiniti sve što može >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << da azilantima obezbedi sve uslove neophodne za dobijanje azila u nekoj od zemalja zapadne Evrope.
- Ovo je veliki ispit za državu i mi moramo da pokažemo da imamo i snagu i mehanizme koji će azilantima pomoći da odu u drugu zemlju koja će ih zaštiti i spasiti. Uslovi u kojima trenutno žive su najblaže rečeno neadekvatni i mi ćemo se svim silama potruditi da oni odu odavde što pre – rekao je on.
- Odgovorno tvrdim da vlada Srbije može da garantuje da će svi azilanti smešteni kod nas ispuniti apsolutno sve uslove za dobijanje azila u bilo kojoj zemlji. Prvi koraci su već preduzeti, prestali su svi pokušaji da im se obezbede hrana, pravo na slobodu kretanja i smeštaj, a od pre pola sata ne možemo da im garantujemo ni bezbednost – istakao je Dačić.
Daćič je još jednom napomenuo da vlada sve ovo radi isključivo zbog izbeglica.
-Interesi azilanata su nam na prvom mestu, a nikom od nas, a verujem ni azilantima, nije u interesu da oni ostanu u Srbiji – rekao je premijer i pozvao sve građane da blokiraju granične prelaze ukoliko azilanti uskoro ne dobiju azil.
Soko Sokolović

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.