Vlada Srbije smenila Ugričića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2012, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije smenila Ugričića

BEOGRAD -

Vlada Srbije smenila je danas direktora Narodne biblioteke Srbije Sretena Ugričića, rekao je agenciji Beta šef Vladine kancelarije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović.

Mihajlović je rekao da je Ugričić smenjen na telefonskoj sednici Vlade.

Njegovu smenu je juče javno zatražio ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, nakon što je Ugričić podržao crnogorskog pisca Andreja Nikolaidisa.

Pisac i savetnik predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Skupštine Crne Gore Andrej Nikolaidis napisao je pre nekoliko dan da bi bio "civilizacijski iskorak" da je aktivirana ekplozivna naprava u hali Borik u Banjaluci prilikom obeležavanja 20. godišnjice Republike Srpske.

Ugričić je nakon toga potpisao inicijativu za podršku Andreju Nikolaidisu.

On je međutim juče na konferenciji za novinare rekao da je inicijativu kolega pisaca potpisao kao podršku slobodi izražavanja i ljudskim pravima, iako se ne slaže sa Nikolaidisovim stavovima.

Ugričić je kazao i da podržava Vladu Srbije i državni vrh i da daje sve od sebe za promociju srpske kulture u zemlji i svetu kao i da je neoprezno potpisao inicijativu za podršku Andreju Nikolaidisu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smenjen Sreten Ugričić

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jan.2012

Sreten Ugričić smenjen je sa mesta upravnika Narodne biblioteke Srbije na telefonskoj sednici Vlade Srbije, rekao je agenciji Beta [ef Vladine kancelarije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović. Mihajlović je rekao da je Ugričić smijenjen na telefonskoj sjednici Vlade. Smjenu je prvenstveno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Vlada smenila Ugričića

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jan.2012

Vlada Srbije smenila je na telefonskoj sednici direktora Narodne biblioteke Srbije Sretena Ugričića, rekao je šef Vladine kancelarije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Civilizacijski iskorak?

Izvor: Blic, 21.Jan.2012, 03:25

Ono što je moralno neprihvatljivo ne može da bude politički dobro. Zato je za deo glasača Demokratske stranke neočekivana vest došla sa proslave Republike Srpske, gde je predsednik Tadić primio odlikovanje koje su prethodno dobili osuđeni i optuženi za ratne zločine. Munjevito je usledila serija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.