Izvor: S media, 11.Maj.2013, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije potpisala ugovor sa Majkrosoftom (VIDEO)

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da dobar sastanak sa čelnicima "Majkrosofta" u SAD pokazuje "promenjenu klimu i sliku koju Srbija stvara u svetu".

Dačić je izrazio nadu da je to "prvi korak ka uspešnom putovanju koje ćemo imati u narednim godinama".

"To pokazuje da jedino ovakav pristup može da nas okrene nečemu od čega se živi i da građani Srbije moraju zaista >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da postanu deo modernog sveta, a ne da govorimo o stalnoj izolaciji, ponižavaju i jednom apsolutno nepravednom tretmanu u međunarodnoj zajednici", kazao je premijer.

Predstavnici Vlade Srbije i visoka delegacija korporacije "Majkrosoft" potpisali su u petak centralni ugovor o licenciranju i servisiranju računarskog softvera, koji će biti korišćen u svakodnevnom radu državne administracije.

Dačić je ukazao da su informacione tehnologije jedna od ključnih razvojnih oblasti u SAD i da je i u Srbiji u poslednjem periodu to grana u ekspanziji koja ima najviši rast.

On je istakao da u nastavku posete SAD očekuje uspešne sastanke i sa drugim američkim kompanijama u San Francisku, uključujući "Intel" i "Epl", kao i u okviru političkih razgovora u Vašingtonu sa najvišim američkim zvaničnicima Stejt departmenta i administracije predsednika Baraka Obame.

(S media/Agencije)

Foto: Beta/Vlada Srbije

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Vlada Srbije potpisala ugovor sa Microsoftom

Izvor: Politika, 11.Maj.2013

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i direktor Microsofta Stiv Balmer potpisali su danas u Sijetlu ugovor o licenciranju i servisiranju računarskog softvera koji će Srbija koristiti u državnoj administraciji...Ovaj sporazum je rezulatat posete delegacije državnog vrha Srbije Sjedinjenim...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.