Vlada DS i SPS sve izvesnija

Izvor: S media, 22.Jun.2012, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada DS i SPS sve izvesnija

Lideri koalicije SPS-PUPS-JS razgovarali su sinoć o formiranju parlamentarne većine sa predsednikom Demokratske stranke Borisom Tadićem i složili se da razgovore nastave i intenziviraju - kako bi vlada bila formirana što pre.

Sastanak Tadića, Dačića, Krkobabića i Markovića

SNS još čeka odgovor socijalista (VIDEO)

URS i DS približili stavove o budućoj vladi

Predsednik socijalista >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Ivica Dačić rekao je posle razgovora da je bilo reči o formiranju parlamentarne većine, na osnovu ranije postignutog dogovora, o ciljevima i strukturi vlade.

"Naša koalicija je odavno izrazila saglasnost da, ako vlada bude formirana sa DS -kao najvećom strankom u koaliciji - da ta stranka treba da ima mesto premijera, predsednika DS Borisa Tadića i svoj stav nije menjala niti će ga menjati", istakao je Dačić.

Prema pisanjima lista Novosti, Tadić i Dačić pronašli su u petak formulu koja bi mogla da bude osnova za novu vladu Srbije. Izvori B92 potvrđuju da je reč o tesnoj većini od 126 poslanika, ali i da to nije defnitivno rešenje, već da će pregovori biti nastavljeni.

Rešenje je, tvrde ovi izvori, da pored demokrata i socijalista u novi kabinet uđu i SVM, SPO, dva poslanika NP Maje Gojković, kao i Zaharije Trnavčević i Ranka Savić sa liste „Preokret“.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče je u Rio de Ženeiru izjavio da bi vlada trebalo što pre da bude formirana kako bi zajedno sa njim radila na tome da građani žive bolje, opširnije o tome pročitajte OVDE.

(Tanjug)

Foto:Beta
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije,   Tomislav Nikolić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić i Dinkić zbog vlade opet "u ljubavi"

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jun.2012

Posle razgovora Mlađana Dinkića sa Borisom Tadićem i Draganom Đilasom, izgleda da su DS i URS približili stavove oko formiranja vlade, saznaju "Novosti"...Boris Tadić i Mlađan Dinkić u direktnom susretu dogovorili su se da nastave pregovore o zajedničkom formiranju vlade, pa sada Ivica Dačić...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.