Izvor: S media, 08.Mar.2013, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljović: Nikad nisam imao problema sa Dačićem (VIDEO)

Direktor policije Milorad Veljović izajvio je danas da sa premijerom Srbije i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem nikada nije imao problema.

"To što je neko van direkcije policije, van ministarstva unutrasnih poslova, a možda i u okviru ministarstva i policije, pokušao da pravi veštački sukob, to je problem tih ljudi i to će vrlo brzo isplivati", kazao je Veljović.

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />Upitan o spekulacijama da je bilo političkim pritisaka u vezi sa izborom direktora policije, on je istakao da na njega nije bilo nikakvih pritisaka a da on sam sigurno nije pokušavao da lobira u vezi sa bilo čim.

Veljović se zahvalio onima koji su imali poverenja u njega i u to da može da nastavlja da obavalja posao direktora policije u interesu građana.

On je dodao da će mu prioritet biti borba protiv kriminala i korupcije i da će se zauzimati za depolitizaciju policije.

"Ova policija nije ničija svojina, ona je narodna", istakao je direktor policije.

Na pitanje o eventualnim kadrovskim promenama, on je kazao da će sagledati rad svih načelnika policijskih uprava i da će u dogovoru s ministrom odlučiti o eventualnim kadrovskim promenama.

"Treba da sagledamo neke stvari i sigurno će biti odredjenih kadrovskih promena", rekao je Veljović.

Sporne privatizacije do kraja godine

Direktor policije je izrazio očekivanje da će istraga o 24 sporne privatizacije biti gotova do kraja godine.

Veljović je na prvoj konferenciji za novinare nakon što je ponovo izabran na funkciju direktora policije rekao da je policija preuzela obavezu ispitivanja tih privatizacija i poručio da u tom radu neće biti pošteđenih ni privilegovanih.

On je rekao da očekuje da će do kraja godine ti predmeti biti završeni, ne želeći da prejudicira rezultate rada na njima.

(S media, Agencije)

Foto: Beta/MUP Srbije/Zoran Živković/AV

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Veljović: Nisam u sukobu sa Dačićem

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Mar.2013

Direktor policije Srbije Milorad Veljović kaže da nikada nije imao problema sa premijerom Ivicom Dačićem i ističe da će borba protiv korupcije biti prioritet policije. "To što je neko van Direkcije policije, van Ministarstva unutrašnih poslova, a možda i u okviru Ministarstva, pokušao da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.