VELIKA ZEMLJA POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA!? Šamarčina lažnoj državi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2019, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA ZEMLJA POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA!? Šamarčina lažnoj državi!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boravio je u Federalnoj Republici Somaliji.

Šef srpske diplomatije u Mogadišu imao je bilateralne razgovore sa predsednikom Somalije Mohamed Abdulahi Mohamed Farmađom, predsednikom Vlade Somalije i ministrom inostranih poslova Somalije.

U razgovorima je izražena obostrana spremnost za obnovu tradicionalno prijateljskih odnosa dve zemlje koji datiraju još iz vremena bliske saradnje u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << okviru Pokreta nesvrstanih zemalja, saopštio je MIP.

Predsednik Somalije je istakao da njegova zemlja ne podržava separatizam i jednostrane poteze koja podrivaju međunarodno pravo i međunarodni poredak.

Naglasio je da će Somalija preispitati i ukinuti sve odluke tranzicione vlade iz 2010. godine, koje nemaju legitimitet, uključujući odluku o priznanju jednostrane poglašene nezavisnosti Kosova.

Podsećamo, priznanje Kosova je povuklo 13 zemalja: Sao Tome i Principe, Surinam, Gvineja Bisao, Burundi, Liberija, Papua Nova Gvineja, Lesoto, Dominika, Grenada, Komori, Solomonova ostrva, Madagaskar i Palau.

GVOZDENI BUNKER SFRJ: Koštao je PET MILIJARDI dolara, mogao je da izdrži nuklearni udar, a danas izgleda ovako (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.