Uskoro optužnica u slučaju Šarić

Izvor: RTS, 10.Apr.2010, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro optužnica u "slučaju Šarić"

Protiv osumnjičenih u slučaju Šarić uskoro bi trebalo da bude podignuta optužnica, rekao ministar Dačić. Ideju o formiranju regionalnog centra za borbu protiv organizovanog kriminala prihvatile zemlje u regionu, istakao ministar.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a da se očekuje da će veoma brzo biti podignuta optužnica protiv osumnjičenih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u "slučaju Šarić".

Dačić je podsetio da je reč o jednoj od najorganizovanijih kriminalnih grupa u regionu koja se isključivo bavila švercom kokaina iz Latinske Amerike.

"Istragu vodi Specijalno tužilaštvo. O istrazi se za sada još ne govori javno zbog stepena tajnosti, pre svega, da bi se otkrila cela ta mreža koja je vezana za ovu organizovanu kriminalnu grupu", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je njegovu ideju o formiranju regionalnog centra za borbu protiv organizovanog kriminala odmah prihvatila Hrvatska, a zainteresovane su i Crna Gora i druge zemlje u regionu.

Sedište tog centra, kako je predložio, bilo bi u Beogradu, na njegovom čelu nalazio bi se predstavnik neke od zemalja regiona, a centar bi prvenstveno bio baza za razmenu informacija.

Povodom noćašnjeg slučaja kada je mladić J.K. (24) poginuo od vlastite ručne bombe posle sukoba sa policijom koja mu je na Voždovcu preprečila put i spasila kidnapovanog taksistu, Dačić je pozvao građane da i ubuduće obaveštavaju policiju o pojavama koje predstavljaju opštedruštvenu opasnost.

Dačić je rekao i da policija istražuje sve detalje o nerešenim ubistvima novinara Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije i Milana Pantića.

"Bez obzira na to što sam ja, odnosno moja stranka, bio deo vlasti u onom periodu (pre oktobra 2000. godine), odgovaraće ko god da je počinio ili naložio ta ubistva", rekao je Dačić.

Ministar je rekao da se u slučaju Dade Vujasinović vodi nova istraga o tome da li je reč o ubistvu ili samoubistvu. Predmet o ubistvu Slavka Ćuruvije predat je Tužilaštvu.

Ministar Dačić se i ovom prilikom izvinio građanima zbog redova u kojima se čeka dobijanje ličnih dokumenata, podsetivši da je posao obiman i da je za godinu dana izdato više pasoša nego za prethodnih deset godina.

Povodom nagrade kojom je proglašen za "Najevropljanina" ministar Dačić je rekao da ne treba praviti nikakav spektakl i da mu je drago zbog nagrade iz razloga što se od njega nije očekivalo da doprinese evrointegracijama Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ivica Dačić: Optužnica u "slučaju Šarić" uskoro spremna

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Apr.2010

BEOGRAD - Protiv osumnjičenih u slučaju Šarić uskoro bi trebalo da bude podignuta optužnica, rnaglasio ministar Dačić. Ideju o formiranju regionalnog centra za borbu protiv organizovanog kriminala prihvatile zemlje u regionu, istakao ministar.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.