Ubrzo novi šef na mestu Pušića

Izvor: B92, 04.Okt.2013, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubrzo novi šef na mestu Pušića

Beograd -- Radna grupa za ispitivanje spornih privatizacija dobiće ubrzo novog šefa, a taj policijski funkcioner trenutno je na putu, rečeno je ya Danas u vrhu policije.

Njegovo ime se još ne saopštava, piše ovaj list.

Nakon povlačenja zamenika načelnika Uprave kriminalističke policije (UKP) Bogdana Pušića, istrage vezane za finansijski kriminal se nastavljaju dosadašnjim tempom pod koordinacijom načelnika UKP Rodoljuba Milovića.

Slično kao i u aferi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "listing" pre godinu dana, i sada je pojedinim policijskom funkcionerima ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić naložio da bez njegove dozvole ne daju izjave za javnost.

Među tim funkcionerima nalazi se i Pušić, za koga se još pouzdano ne zna da li će da nastavi da radi kao inspektor u okviru Radne grupe, iako je to nezvanično najavljeno.

Sam Dačić izjavio je da "stanjem u policiji moramo da se bavimo narednih nedelja", kao i da to "nije samo pitanje za MUP već i za ostale državne organe“. On je dodao i da nije policajac da bi se bavio unutrašnjim istragama, te da taj posao radi unutrašnja kontrola, gde "sve ide svojim tokom".

Eventualni nalazi te unutrašnje istrage, kao i tima formiranog da istraži pisanje tabloida "Kurir" o navodnim zloupotrebama u vrhu policije, što je bio i povod Pušićevog povlačenja, nisu za sada dostupni javnosti, piše Danas.

Inače, delegacija MUP, sa državnim sekretarom Vanjom Vukićem na čelu, prisustvovala je takozvanom skriningu u Briselu, povodom poglavlja 24 u pregovorima sa EU koje se odnosi na pravdu, slobodu i bezbednost.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Spremna zamena za Pušića

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2013

Radna grupa za ispitivanje spornih privatizacija dobiće ubrzo novog šefa, a taj policijski funkcioner trenutno je na putu, rečeno je Danasu u vrhu policije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.