U zemljotresu oštećeno 4.000 objekata

Izvor: Beta, 05.Nov.2010, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U zemljotresu oštećeno 4.000 objekata

BEOGRAD, 5. novembra 2010. (Beta) - U zemljotresu u Kraljevu prijavljeno je oštećenje na 4.000 objekata a do sada je utvrdjeno da se u 310 kuća i stanova ne može živeti, izjavio je u petak ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić je rekao da su stručnjaci do sada pregledali 1.130 oštećenih objekata i dodao da od toga deset odsto čine javne zgrade, a ostalo su privatne kuće i stanovi.

"Na terenu su stručnjaci Instituta CIP koji obilaze oštećene objekte", rekao je Dačić novinarima u bazi Protivterorističke jedinice u Lipovici, gde je prisustvovao uručenju sertifikata pripadnicima padobranske obuke.

Dačić je istakao da posle zemljotresa u Kraljevu nije zabeležen porast krivičnih dela, kao što su kradje u napuštenim kućama. Prema njegovim rečima, na teritoriji opštine Kraljevo se nalazi 17 cisterni za piće koje gradjani koriste.

"Sledeća faza je obnova objekata oštećenih u zemljotresu", rekao je Dacić i najavio da će zaposleni u MUP-u odvojiti po jednu dnevnicu za pomoć policajcima iz Kraljeva čije su kuće oštećene u zemljotresu.


Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od 4.000 oštećenih objekata 310 neuseljivo

Izvor: Mondo, 05.Nov.2010

U Kraljevu je u zemljotresu oštećeno 4000 objekata, a kako je do sada utvrđeno u 310 kuća i stanova ne može se živeti, kaže ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Nastavak na Mondo...

Dačić: Oštećeno 4.000 objekata

Izvor: S media, 05.Nov.2010

U zemljotresu u Kraljevu prijavljeno je oštećenje na 4.000 objekata a do sada je utvrdjeno da se u 310 kuća i stanova ne može živeti, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić...Dačić je rekao da su stručnjaci do sada pregledali 1.130 oštećenih objekata i dodao da od toga...

Nastavak na S media...

Oštećeno 4000 objekata u Kraljevu

Izvor: Šumadija Press, 06.Nov.2010, 12:51

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u Kraljevu na 4000 objekata oštećeno u zemljotresu, a da 310 objekata nije za stanovanje.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.