Trećem avionu Er Srbije ime Dejan Stanković

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2015, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trećem avionu Er Srbije ime Dejan Stanković

Na svetskoj izložbi "Ekspo 2015" u Milanu danas je obeležen Dan Srbije, a tom prilikom je nacionalna avio-kompanija Er Srbija objavila da je međunarodna fudbalska zvezda Dejan Stanković treća cenjena ličnost iz Srbije u čiju čast je njen avion dobio ime.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i gradonačelnik Grada Beograda Siniša Mali posetili su povodom Dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije zajednički paviljon Etihad ervejza i Alitalije, gde su Mali, Stanković i Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, otkrili Dejanovo ime na velikom modelu aviona koji je donet u Milano.

Snimak otkrivanja imena Dejana Stankovića na pravom avionu, koje su u Beogradu obavili generalni direktor Er Srbije Dane Kondić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, prikazan je na velikom ekranu u Milanu.

Ova čast je deo programa Er Srbije "Žive legende", koji ima za cilj da oda priznanje pojedincima iz Srbije koji su briljirali na svom polju i čija ostvarenja su inspirativna i u skladu sa brendom i vrednostima avio-kompanije.

Kondić je tim povodom rekao da je Dejan Stanković veoma poznati fudbaler i sportska ličnost ne samo u Srbiji, već i u Italiji i u celoj Evropi.

"Njegova legendarna karijera i njegovo primerno liderstvo na terenu su u savršenom skladu sa vizijom Er Srbije da postane vodeća avio-kompanija u regionu", istakao je Kondić i napomenuo da je Stanković izabran zbog svojih izuzetnih sportskih ostvarenja, kao i zbog činjenice da je rekorder po broju nastupa za nacionalnu reprezentaciju, u kojoj je bio i kapiten do 2011. godine.

"Dok je igrao za beogradski fudbalski klub Crvena Zvezda, sa 19 godina je postao najmlađi kapiten tima u istoriji ovog kluba", podsetio je prvi čovek Er Srbije.

Dodatnu simboliku nosi i to što je imenovanje aviona objavljeno u Italiji, gde je Stanković poslednjih nekoliko godina igrao, ili trenirao timove kao što su Udineze, Lacio i Inter Milano, za koji je igrao između 2004. i 2013. godine, i sa njim osvojio kup Lige šampiona, pet šampionskih titula u italijanskoj prvoj ligi (Serie A), četiri Kupa Italije i Super kupa Italije (Coppa Italia i Supercoppa Italiana).

Srpska teniska senzacija Novak Đoković je bio prva visoko cenjena javna ličnost koja je počastvovana kao "Živa legenda" svojim imenom na avionu Er Srbije, a nakon njega tu čast je imao Vlade Divac, svetski poznata košarkaška legenda i osnivač humanitarnog fonda, podseća Er Srbija u saopštenju.

Stanković: Čast mi je

Međunarodna fudbalska zvezda Dejan Stanković izjavio je da je za njega ogromna čast što će avion nacionalne kompanije "Er Srbije" nositi njegovo ime.

"Kada je (ministar omladine i sporta) Vanja Udovičić skidao nalepnicu sa mojim imenom zamalo mi suze na oči nije naterao", rekao je Stanković Tanjugu u Milanu, navodeći da je ponosan što avioni Er Srbije nose imena živih legendi.

"Mnogo sam doživeo kroz sport, ali ovo ostaje za vek vekova", dodao je Stanković.

Kako je naveo, voleo bi da se avioni nazovu po svim uspešnim sportistima i onima koji su dugo u inostranstvu kao ambasadori svojih zemalja. "Na mom primeru mogu da se prepoznaju svi moji prijatelji, braća sportisti", poručio je Stanković.

On je čestitao mladoj fudbalskoj reprezentaciji koja je osvojila zlatnu medalju na svetskom prvenstvu na Novom Zelandu jer su, naveo je, pokazali kako se bori za svoj dres i državu.

"Mali savet je da ostanu nogama čvrsto na zemlji, da slušaju samo sebe i da napreduju u životu. Neka im je srećno slavlje", rekao je Stanković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Dejan Stanković dobio avion

Izvor: B92, 22.Jun.2015

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija objavila da je međunarodna fudbalska zvezda Dejan Stanković treća cenjena ličnost iz Srbije u čiju čast je avion dobio ime...Na svetskoj izložbi "Ekspo 2015" u Milanu danas je obeležen Dan Srbije, a tom prilikom je nacionalna avio-kompanija Er Srbija objavila...

Nastavak na B92...

Mirisi i ukusi Srbije u Milanu

Izvor: RTS, 22.Jun.2015

Na najvećoj svetskoj izložbi "Ekspo 2015" u Milanu, Srbija je obeležila svoj Nacionalni dan. Pred 60 miliona posetilaca, koliko se očekuje da će videti ovaj jedinstveni događaj, Srbija je jedna od 154 zemlje koje će predstaviti potencijale za ulaganja. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.