Tasovac kandidat za ministra

Izvor: RTS, 28.Avg.2013, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tasovac kandidat za ministra

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac biće predložen za ministra kulture, rekao premijer i lider SPS-a Ivica Dačić. Spreman sam da preuzmem resor, potvrdio Tasovac.

Premijer i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da će direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac biti predložen za ministra kulture u rekonstruisanoj Vladi Srbije.

Dačić je za agenciju Tanjug >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao da se sa Tasovcem dogovorio da bude predložen za novog ministra kulture i informisanja.

Tasovac je potvrdio agenciji Beta da je spreman da preuzme resor koji mu je ponudio Dačić.

Prethodno je članica Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković obelodanila na  Tviteru da je Tasovac novi ministar kulture.

"I Tasovac je definitivno novi ministar kulture. Srećno", napisala je Gojkovićeva.

Ivan Tasovac je pijanista, a od marta 2001. godine je direktor Beogradske filharmonije.

Sin je glumca Predraga Tasovca i Marije, profesorke klavira u muzičkoj školi "Mokranjac".

Diplomirao je klavir na Konzervatorijumu "Petar Iljič Čajkovski" u Moskvi u klasi profesora Sergeja Dorenjskog.

Nedeljnik Vreme 2011. godine izabrao ga je za ličnost godine. Široj javnosti postao je poznat kao član žirija u talent šou programu "Ja imam talenat".

Pored Tasovca, socijalisti bi trebalo najkasnije do petka da se izjasne i o kandidatima za ministra saobraćaja i ministra sporta.

Naprednjaci su prethodno predložili da ministar finansija bude Lazar Krstić, a ministar odbrane Nebojša Rodić.

Takođe, kandidat za ministra regionalnog razvoja i lokalne samouprave je Igor Mirović, za ministra poljoprivrede Dragan Glamočić, a Saša Radulović predložen je za ministra privrede.

Tačku na rekonstrukciju Vlade trebalo bi da stave poslanici u subotu 31. avgusta. Istovremeno, po prvi put u skupštinskoj sali biće novi sastav kabineta Ivice Dačića.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Ivan Tasovac će biti predložen za ministra kulture

Izvor: Kurir, 28.Avg.2013

Dačić je rekao da se s Tasovcem dogovorio da bude predložen za novog ministra kulture i informisanja..BEOGRAD- Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac biće predložen za ministra kulture, izjavio je premijer i lider SPS-a Ivica Dačić...Dačić je rekao da se s Tasovcem dogovorio da bude predložen...

Nastavak na Kurir...

Dačić u petak čita ciljeve

Izvor: Večernje novosti, 28.Avg.2013

IAKO je do polaganja zakletve novih ministara u Narodnoj skupštini, prema trenutnom „redu vožnje“, ostalo svega dva dana, socijalisti još nisu izbacili sve karte na sto. Premijer Ivica Dačić potvrdio je sinoć za "Novosti" da će Ivan Tasovac biti predložen za novog ministra kulture i informisanja,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.