Izvor: Danas, 08.Sep.2015, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić mi sedam godina uništava život

Ivica Dačić, lider Socijalističke partije Srbije optužio je juče bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića da stoji iza objavljivanja snimaka na kojima su Rodoljub Radulović i on, te da je nakon Tadićevog priznanja da je znao za tajne snimke, jasno da su postojale parapolicijske snage koje su radile za jednu osobu, a služile za ucenjivanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << kao što danas služe za izazivanje političkih potresa.

On je poručio Tadiću da se ne krije iza Mikija Rakića a u formi direktnog obraćanja rekao: "Ne pričam o mrtvima. Ti si hteo da me sahraniš. Gledao si me u oči, a pratio si me i špijunirao. Tako si se odnosio i prema drugima i tako si i prošao. Sedam godina mi uništavaš život. Imao si četiri godine da me uhapsiš, što me nisi uhapsio tada."

On se zapitao i kako je moguće da je Tadić za snimke saznao 2009.godine, a da mu je tri godine kasnije, uprkos tome, nudio koaliciju. Time je Tadić, prema Dačičevim  rečima, priznao da snimci nisu služili za borbu protiv kriminala, već za ucenu. Ponovio je da mu je prećeno da će proći kao Ivo Sanader, ako napravi koaliciju sa SNS, a da su tom sastanku, uz njega i Tadića prisustvovali Miki Rakić i Dragan Marković Palma. Što se tiče Tadićeve izjave da je za snimke saznao na Savetu za nacionalnu bezbednost, zapitao se, kako ni on, ni Dragan Šutanovac , tadašnji ministar odbrane, kao članovi Saveta, nisu  znali za njih.

"Očigledno da ja nisam bio na tom sastanku Saveta ili su te strukture obaveštavale samo određene članove", primetio je Dačić naglasivši da on nije imao tajne sastanke sa Radulovićem,već da su postojala samo tajna praćenja, a da su za susrete znali u Tadićevom kabinetu. Pošto Radulovićevog imena nije bilo u  Beloj knjizi o organizovanom kriminalu koja mu je dostavljena zapotao se i da „možda nije dobio pravu Belu knjigu“.

"Nisam idiot da u prisustvu policije radim nešto nelegalno”, rekao je lider socijalista pozvavši dvojicu pripadnika MUP-a iz svog obezbeđenja, Lazara i Acu, da kažu gde su sedeli tokom njegovog susreta sa Mišom Bananom. Oni su potvrdili da su sedeli dva i po metra dalje.

Pojašnjavajući o čemu je razgovarao sa Radulovićem naveo je da ga je on, čitavog tog  leta, kao pristalica DS, ubeđivao da treba da ide sa demokratama u koaliciiju.Dačić je naveo da bi i on mogao da govori sa kim se sve Tadić sastajao u svojoj rezidenciji, ali uprkos insistiranju novinara to nije učinio.

Reagujući na Tadićevu tvrdnju da  je pojavljivanje snimka plod sukoba u Vladi Srbije , lider socijalista  je rekao da „Vučić nije  lud da organizuje tako nešto u danu kad se sastaje sa Angelom Merkel,j er  zašto bi sebi kvario važan sastanak”.

"Znajući premijera Aleksandra Vučića, apsolutnog pobednika prošlih parlamentarnih izbora, i njegov manir da ne trpi ucene, hajke, siguran sam da smo danas mnogo dalje od izbora nego što smo bili", rekao je Dačić, ponavljajući da je SPS bila protiv izbora, jer oni nisu potrebni kada postoji politička stabilnost,a da su oni koji stoje iza snimka hteli da izazovu nestabilnost i izbore.

Upitan da li je iznenađen podrškom koju je dobio od predsednika države Tomislava Nikolića, Dačić je rekao da je nije tražio i da svako ima pravo da iznese svoj stav.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.