Šta je Dačić poručio iz Banjaluke

Izvor: Politika, 05.Jun.2012, 01:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je Dačić poručio iz Banjaluke

Ipak su to slatke muke. Ivica Dačić, predsednik socijalista, u prilici je da bira – što je mnogo bolje nego da čeka šta će drugi da odluče umesto njega i za njega. I u prilici je da izjavama usmerava javno mnjenje istovremeno šaljući poruke svojim partnerima.

Poslednjom takvom izjavom iz Banjaluke je poručio da neće u vladu sa Čedomirom Jovanovićem zbog njegovih izjava da je Republika Srpska genocidna tvorevina.

Sutradan se Dačić pozdravio sa Jovanovićem >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i rekao da je i ranije bio u vladi sa ljudima sa čijim pojedinim stavovima se nije slagao.

To su dve činjenice o Dačićevoj izjavi, sve ostalo je slobodno uverenje, fudbalskim jezikom rečeno.

U čaršiji je najrasprostranjenije uverenje da je Dačić iz Banjaluke poručio naprednjacima da bi mogao i sa njima. Koren ovog tumačenja je u priči koja se zakotrljala političkim kuloarima posle povratka Tomislava Nikolića iz Moskve. Tada su, navodno, naprednjaci ponudili Dačiću mesto premijera i šta god još hoće samo da sa njima napravi vladu.

.................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 5. juna. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

Dragan Bujošević

objavljeno: 05.06.2012.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.