Srpska policija aktivna u potrazi

Izvor: B92, 21.Maj.2011, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srpska policija aktivna u potrazi"

Prokuplje -- Ministar policije Ivica Dačić kaže da će se u dogovoru sa glavnim tužiocem Haškog tribunala srpska policija aktivno uključiti u potragu za haškim optuženicima.

Dačić kaže da je u tom cilju već za 50 odsto povećan broj policajaca koji će se baviti samo proverama i potragom za haškim optuženicima.

"Da sada je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policija samo asistirala i izvršavala zadatke po nalogu Tužilaštva. Ubuduće će aktivno učestvovati u lociranju i pronalaženju haških optuženika, što je do sada isključivo bilo u nadležnosti BIA" kaže Dačić.

"Vršićemo sve što je potrebno da oni u najskorijem roku budu locirani, odnosno i nadzor komunikacija osoba za koje se sumnja da učestvuju u skrivanju haških optuženika", rekao je Dačić.

On je rekao da se Bramerc, koji je nedavno bio u Beogradu "veoma pozitivno izrazio" o svemu tome i dodao da sve više zemalja Evropske unije veruje da Srbija čini sve da Mladić i Hadžić budu pronađeni, jer je to pre svega u njenom interesu.

"Ne nožemo mi večito biti taoci jednog čoveka i ne može od Mladića zavisiti naš prijem u Evropsku uniju", zaključio je Dačić.
Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.