Srbija želi dogovor o Kosovu

Izvor: B92, 21.Jan.2011, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija želi dogovor o Kosovu

Beograd -- Srbija želi da postigne konačan dogovor o kosovskom pitanju, da to više ne bi bio predmet ucena na putu ka EU, kaže zamenik premijera Ivica Dačić.

On je dodao da Srbija želi da postigne "istorijski dogovor Srba i Albanaca" kako bi se to pitanje skinulo sa dnevnog reda.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su kosovsko i pitanje Haškog tribunala "stalno predmet ucena prema Srbiji".

Dačić dodao da i pored toga što se pokušava nametanje nekih dodatnih uslova, ratifikacija SSP između Srbije i EU, važan korak u evropskim integracijama Srbije.

"Svako zemlja će pokušavati da u svemu tome nametne neki uslov koji je njoj bitan. Pjedinačnu ratifikaciju sporazuma neke zemlje vezuju za vlasništvo nad ambasadama, neke vezuju za sudbinu preduzeća koja su kupile u Srbiji, a neke za priznnje Kosova", kazao je Dačić.

On je podsetio da Evropska unija zbog protivljenja pet svojih članica nema jedinstven stav i zahtev da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.