Srbija za punu saradnju sa Hagom

Izvor: S media, 21.Sep.2010, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija za punu saradnju sa Hagom

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će Srbija preduzimati sve mere koje bi trebalo da pokažu ostvarivanje pune saradnje sa Haškim sudom.

Dačić je, povodom kritika glavnog tužioca Tribunala Serža Bramerca da Srbija nedovoljno saradjuje sa tim sudom, rekao da bi Bramerc tokom naredne posete Beogradu trebalo da se uveri da je ta saradnja na viskom nivou.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
"Kako je najavljeno, Bramerc bi u narednom periodu trebalo da poseti Beograd i razgovara sa državnim zvaničnicma...Ta saradnja (Srbije sa Haškim sudom) je u prethodnom periodu ocenjena kao veoma dobra i nadam se da će tako i ostati", rekao je on.

Dačić nije želeo da komentariše navode Bramerca o načinu potrage za dvojicom preostalih haških begunaca - Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem.

"O samoj potrazi i načinima na koji se vrši ne bi trebali da na ovakav način diskutujemo o tome", rekao je on, dodajući "da su se svi koji su boravili u Srbiji uverili da je Srbija primenila sva strana iskustva" u potrazi za haškim optuženicima.

Ministar je kazao da, ukoliko ima nekih primedbi na način potrage za haškim optuženicima, sigurno je da će ih oni koji su direktno odgovorni za to u potpunosti sagledati.

Dačić je podsetio i da je MUP sve informacije o preostalim haškim beguncima, uključujući i one dobijene od stranih obaveštajnih službi, proverio i da su se "sve, nažalost, pokazale kao netačne".

On je dodao da su u saradnji Srbije sa Haškim sudom u poslednjih nekoliko meseci napravljen značajni iskorak "kada je reč o dokaznim materijalima", dodajući da je s tim upoznat i Bramerc.

Uz napomenu da ne zna tačno šta je Bramerc izjavio, Dačić je podseti da se svaka reč glavnog tužioca Tribunala meri i da od njega zavise naši dalji koraci u medjunardono saradnji.

"Srbija će preduzimati sve mere koje bi trebale da pokžu našu punu saradnju sa Haškim tribunalom, a puna saradnja, naravno za neke zemlje ne znači ništa dok ne dodje do samog čina hapšenja", rekao je on.

Bramerc je juče izjavio u Hagu da Srbija još ne čini sve što može da uhapsi ključnog haškog begunca generala Ratka Mladića da i Evropska unija mora da održi pritisak na Srbiju da bi on bio priveden pravdi.

"Politička podrška evropskih prestonica i Brisela je od najvišeg značaja" u pritisku na Srbiju da uhapsi Mladića i drugog preostalog haškog begunca Gorana Hadžića, rekao je Bramerc u razgovoru sa članovima Udruženja stranih novinara u Hagu.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić:Uverićemo Bramerca u saradnju

Izvor: B92, 21.Sep.2010

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da će Srbija preduzimati sve mere koje bi trebalo da pokažu ostvarivanje pune saradnje sa Haškim sudom... Dačić je rekao da bi tužilac Serž Bramerc tokom naredne posete Beogradu trebalo da se uveri da je ta saradnja na viskom nivou..."Kako...

Nastavak na B92...

Dačić: Sve mere za saradnju s Hagom

Izvor: Vesti-online.com, 21.Sep.2010

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Srbija preduzimati sve mere koje bi trebalo da pokažu ostvarivanje pune saradnje sa Haškim sudom...Dačić je, povodom kritika glavnog tužioca Tribunala Serža Bramerca da Srbija nedovoljno sarađuje sa tim sudom, rekao...

Nastavak na Vesti-online.com...

Dačić u poseti opštini Apatin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2010, 14:12

APATIN -..Zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić boravi danas u Apatinu, u okviru redovnih poseta policijskim upravama širom Srbije...Dačića je pozdravio načelnik Policijske uprave u Apatinu Saša Dmitrašinović, a posle kraćeg razgovora, potpredsednik vlade se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.